Megafon - podcast Kosmasu s knižní grafičkou a typografkou Janou Vahalíkovou

/ Tomáš Weiss, Soundguru

Hostem Megafonu je grafická designerka a knižní typografka Jana Vahalíková. Přesto, že už si v životě vyzkoušela všelijaké nuance grafické práce, v posledních letech je jí nejbližší úprava knih. Knih všech možných druhů, formátů a účelů. Od učebnic po beletrii, od knižních rozhovorů po malířské monografie a bibliofilie. Mimo jiné se podílí na vzhledu Argo edice AAA nebo knih z nakladatelství Torst.

Další články

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Ondřej Štindl

„Už delší dobu jsem v hlavě nosil nápad. Týkal se chlapíka, který zjistí, že existuje náboženský spolek uctívající jeho dávno zemřelou sestru,“ přibližuje novinář, scenárista a spisovatel Ondřej Štindl svou novou prózu Tolik popela, kterou vydalo nakladatelství Argo.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s Marcelou Pecháčkovou o sestrách Válových

Hostem Megafonu je tentokrát novinářka a spisovatelka Marcela Pecháčková. Svoje zkušenosti, zvláště ty s vedením osobitých rozhovorů z magazínů MF Dnes a Lidových novin a z časopisu Instinkt, využila naplno ve svých zatím posledních knihách. Loni vyšla ta s viníky dopravních nehod, při kterých zemřeli lidé Zabíjím rychle, cena 13 minut - a teď v říjnu 2022 kniha věnovaná osobnosti legendární české malířky Jitky Válové.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Veronika Jonášová

"O odsunu Němců se v posledních letech už mluví, ale o specifické situaci v táboře v Hodolanech na Olomoucku jsem neměla tušení," vysvětluje autorka, proč se pustila do psaní své prozaické prvotiny. Ani z domova si nepamatuje, že by se rodinný příběh z poválečné historie připomínal. Veronika Jonášová na něj narazila až v dospělosti, když si s babičkou prohlížela rodinné album.