To je Miroslav Šašek

/ Tomáš Weiss

Miroslav Šašek (1916 - 1980), knižní grafik a ilustrátor, je jedním z těch umělců, kterého komunismus vyhnal z domova, ale ve světě se jeho talent a píle prosadily. Po 65 letech se dílo Jaroslava Šaška postupně zas vrací do českého postředí. Trvalo to i po roce 1989 dost dlouho, ale možná teď přišel konečně čas na to správné přijetí, Do konce června můžete navštivit v Praze výstavu, ke koupi jsou už 4 z celkového počtu 18 průvodců.

Další články

TV Kosmas

Opráski sčeskí historje 2

Co má tohle zase bejt? - taková byla reakce čtenářů na první díl, kde si autor, schovaný pod pseudonym Jaz, obrazem i jazykem utahuje z české historie. Možná to není příručka pro školní dějepis (a pro výuku češtiny už vůbec ne), ale originální nápad si už svoje fanoušky získal. Teď je tu druhý díl - a vy se můžete podívat do kreslířovy "tvůrčí dílny".
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Den knih bez DPH

23. dubna je Světový den knihy. Vždycky. Tenhle rok k tomuto datu vymyslel Svaz českých knihkupců a nakladatelů akci, která měla upozornit na nehorázné zdanění knih v ČR. Celý den stály knihy o 15% méně, tedy jako by na ně DPH byla nulové.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Autor Instinktu dravce v Praze

Ve středu 23. dubna se v Praze setká detektivkář Thomas Enger se svými fanoušky. Předvede jim naživo svůj instinkt i bolest, není vyloučeno, že i déšť.