Kniha o Route 66 - poznej a chraň Ameriku!

/ Tomáš Weiss

Knížek o Route 66, legendární silnici Ameriky, je i u nás několik. Jenže - žádná není tak obsáhlá a vymakaná, jako tahle. 1600 fotek, historie jak států tak původních obyvatel, současnost, nostalgie i praktický průvodce, podle kterého si můžete naplánovat svoji případnou výpravu.

Další články

TV Kosmas

Koláže, muchláže a roláže - Jiří Kolář vizuální

24. září, přesně v den, kdy se před 100 lety narodil v Protivíně básník a výtvarník JIří Kolář, bude v pražské Galerii Ve Smečkách otevřena jeho výstava s názvem Tanec v ruinách.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Když terčem stal se Revolver - nabito Kolářem a Jirousem

Nové číslo Revolver Revue má i jiné příspěvky (próza Petra Borkovce, portrét Ruth Bondyové, deníkové záznamy Veroniky Holcové....), ale ke 100. výročí narození Jiřího Koláře publikuje o něm blok plný fotek a informací. Zároveň knižní edice RR vydává sborník z Magorovy konference, která se konala v říjnu 2013 a kde se osobnost a dílo I.M.Jirouse probralo ze všech stran a úhlů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Mahler nakreslil Muže bez vlastností

Předloha má tisíc stran a její čtení vyžaduje maximální čtenářské soustředění, které se dá přirovnat ke zdolání osmitisícovky. Tak - a teď rakouský kreslíř Nicolas Mahler knihu ještě minimalisticky nakreslil. Takže vzhůru tam, kde se ještě mnoho dobrých, romanticky zasněných lidí snaží nalézt v moderní době svou ztracenou duši lidstva, ale smrt v podobě 20. století už ťuká na dveře.