Slade, ti britští Kaťáci

/ Tomáš Weiss

Může člověk, který ztratil paměť, vzpomínat? Ano, bubeník skupiny Slade Don Powell se nakonec po těžké autohavárii rozvzpomněl, že hrával v rokenrol bandu. O tom je kniha Můj život se Slade. A další "hudební" knihy vydalo v krátkém sledu nakladatelství Volvox Globator. Takže to máme: Sezóna čarodějnic o okultismu v rokenrolu, Ničeho nelituji píše zase kytarista Kiss Ace Frehley, a taky vyšla monografie o Lou Reedovi s názvem Electric Dandy. Tak tedy: One, two, three, four....

Další články

TV Kosmas

Obdivujeme divoké z bezpečné vzdálenosti

Svobodomyslní lidé nebývají příliš pohodlní. Sálá z nich něco neodolatelného, ale jsou často nebezpeční sobě i svému okolí. Za extrovertním projevem takových lidí se dost často skrývá citlivá kůže. Nějak to k sobě patří, i když ne každý má výdrž dostat se až tam někam pod všechny ty ochranné slupky. Jedním z takových lidí byla Vladimíra Čerepková. O knize Alice Horáčkové na videu z týdeníku Knihy.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Nakladatelství Pragma - 25 let

Nakladatelství, staré jako revoluce. Zaregistrováno navrátivším se emigrantem z osmašedesátého Robertem Němcem v prosinci 1989. Údajně jako číslo 2, za Českou expedicí Jaromíra Hořce, která však dnes už dávno neexistuje. Takže podle všeho nejstarší soukromé fungující nakladatelství po Listopadu 89.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

AAA není jen autobazar...

...ale i právě dvacetiletá edice anglo-amerických autorů nakladatelství Argo. V roce 1994 ji založila původně odeonská redaktorka Eva Slámová. Ta, do své předčasné smrti, dotáhla edici až přes sto titulů (100. titulem byl Cave - Smrt zajdy Munroa). Edice pokračuje dál tempem čtyři a šest titulů ročně. Sledujte! Video i edici!