"Rád si s Leonardem povídám"

/ Tomáš Weiss

To zpívá v jedné svojí písničce Leonard Cohen a pokračuje: "Je to fajn chlap a dobrý pastýř, líný mizera v obleku." Zpěvák, starý jako nakladatelství Vyšehrad, má novou uhrančivou desku Popular Problems a dál koncertuje. Jeho život, hudba a vykoupení jsou zachyceny v životopisné knize.

Další články

TV Kosmas

Kozy z blůzy čili fotograf a jeho ženy

8. ledna 2015 má premiéru český film režisérky Ireny Pavláskové Fotograf. Volně na motivy života Jana Saudka. V hlavní roli Karel Roden. Všechno už pár měsíců známá fakta. My, jako lidi od knih, k nim můžeme jen dodat: máme aktuálně dvě publikace se Saudkovými fotografiemi a s jeho rozverným vyprávěním.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

MY 2 a čas...

Jednou v noci zazvoní na dveře svého homosexuálního kadeřníka žena s monoklem. Rozdílně dynamické životy se tak na několik dnů sejdou. Oba jsou už těmi svými k smrti unavení. Jak přeprat samotu? Komu a čemu se dá ještě věřit, když chybí i sebedůvěra? Ta možná vlastně nejvíc. Filmový scénář Radky Denemarkové vyšel přepracovaný i jako kniha.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Slade, ti britští Kaťáci

Může člověk, který ztratil paměť, vzpomínat? Ano, bubeník skupiny Slade Don Powell se nakonec po těžké autohavárii rozvzpomněl, že hrával v rokenrol bandu. O tom je kniha Můj život se Slade. A další "hudební" knihy vydalo v krátkém sledu nakladatelství Volvox Globator. Takže to máme: Sezóna čarodějnic o okultismu v rokenrolu, Ničeho nelituji píše zase kytarista Kiss Ace Frehley, a taky vyšla monografie o Lou Reedovi s názvem Electric Dandy. Tak tedy: One, two, three, four....