Video Litera - krátké medailonky knih, nominovaných v kategorii dětské knihy

/ Tomáš Weiss

Na Literu jsou mezi dětskými knihami nominované knihy: Škvíry od Marky Míkové, Muž z hodin od Vratislava Maňáka a Proč obrazy nepotřebují názvy Ondřeje Horáka a Jiřího Franty.

Další články

TV Kosmas

Video Litera - krátké medailonky knih nominovaných v kategorii próza

14. dubna vyhlásí pořadatelé výsledky literárních cen Magnesia Litera. V kategorii próza ji mohou dostat knihy Básník od Martina Reinera, Mlýn na mumie od Petra Stančíka, Hagibor od Heleny Slavické, Vítr, tma, přítomnost od Václava Kahudy, IMAGO, ty trubko od Hany Lundiakové nebo Předběžná ohledání od Petra Pazdery Payna.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Video-medailonky knih, nominovaných na Magnesii Literu 2015 - poezie

Tři půlminutová rychloseznámení se třemi básnickými sbírkami, které vybrala porota do finále letošní Magnesie Litery. Olga Stehlíková - Týdny, Milan Maršálek - Černá bere, Dan Jedlička - Sbohem malé nic.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Vousatí jako blues samo

V abecedě moderní hudby je najdete snadno. ZZ Top jsou prostě na konci. Kapela, která od roku 1969 mastí blues a jeho odvozeniny způsobem, který z ní udělal legendu. A vousatá image jim připravila nestárnoucí vzhled až do sta let. Vždyť jako dědci vypadali skoro vždycky. Víc v knize Pivaři a frajeři. Video je z letošního roku.