Strč hlavu do zrcadla...a uvidíš!

/ Tomáš Weiss

Alenka Kingsleigh se vrátí do Podzemní říše, kde se setkává se svými starými přáteli Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kočkou Šklíbou a Kloboučníkem. A vy opět s hvězdným obsazením: Johnny Depp, Anne Hathaway, Michael Sheen, Mia Wasikowska, Sacha Baron Cohen, Alan Rickman....

Další články

TV Kosmas

Oldřich Hlavsa, typograf iniciační

Kniha není jenom bedna na text. Je to komplexní dílo, kde je grafická část téměř rovnocenná s tou obsahovou. Grafik Oldřich Hlavsa (1909 - 1995) dokázal knize svým výběrem písma a celkovou úpravou vlastně naplno pomoci ukázat, co v ní vlastně je. Jedním z Hlavsových pokračovatelů v současnosti je i grafik a hudebník Martin Hůla (1979). Sešli jsme se nad Hlavsovou monografií Jde o to, aby o něco šlo.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Prdící prášek v kině

Podle Nesbovy předlohy Doktor Proktor a prdící prášek natočili v Norsku film. Přestože se v něm prdí ostošest, je to film rodinný a vlastně díky načasování premiéry i předvánoční. Takže vítejte v kině a vypněte si laskavě svoje mobilní telefony. Dobrodružství o tom, co se stane, když se z prášku proti nadýmání stane pravý opak, právě začíná.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Kostičas střídá Vidořád

Vidořád je druhou knihou z plánované sedmidílné dystopické londýnské série Samanthy Shannonové. Mix viktoriánské Anglie, jasnovidectví, totalitních praktik státu a atmosféry rozpadávajícího se světa pokračuje. A autorka musí máknout, protože třetí díl má anglicky vyjít už za rok a ona prý, podle info ze zákulisí, ještě nemá dopsáno.