Než přijde Blade Runner 2049...

/ Tomáš Weiss

Ano, jeden z nejlepších režisérů současnosti Denis Villeneuve natočil pokračování slavného Blade Runnera. Ikonické dílo Philipa Dicka inspirovalo k povídce Hamptona Fanchera. Než bude mít film letos v létě premiéru, bude dobré zopakovat si základní příběh. Četbou, shlédnutím filmu Ridleyho Scotta nebo poslechem audia s Martinem Myšičkou.

Další články

Rádio Kosmas

Vzpomínka na hlas Arnošta Lustiga

21. prosince míval Arnošt Lustig narozeniny. Letos by mu bylo bývalo devadesát, ale před pěti lety zemřel. V Českém rozhlase namluvil v cyklu Osudy svoje vzpomínky. A protože to byl dobrý vypravěč, jako by jeho osoba tím hlasem z CD vedla vás ožila.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Kdo se to zase vtírá do naší pozornosti?

Sedmatřicet let poté, co Ellen Ripleyová, třetí důstojnice obchodní nákladní lodi Nostromo, svedla svou vítěznou bitvu s krvelačným mimozemským organismem a ponořila se do hyperspánku, ještě pořád pluje nekonečným mezihvězdným prostorem. .Ano, ano, Vetřelec, mimozemský tvor s kyselinou místo krve...a tentokrát v audiu s hlasem Pavla Rímského.
 | Tomáš Weiss
Rádio Kosmas

Monstrum dr. Frankensteina oživlo ve studiu Needles

Původní verze příběhu o Frankensteinovi byla napsána během deštivého léta r. 1816, které trávila Mary Godwinová se svým nastávajícím manželem Percy Bysshe Shelleym na dovolené na Ženevském jezeře, v jehož okolí se velká část románu odehrává. Z původní hříčky se však vyklubal román, základní stavební kámen hororového žánru, který přežil přes desítky generací. Teď jako audiokniha. Pamatujete, jak byl zvukově udělán Solaris? Takže zasednout a sfouknout svíčku....