Už brzy nový román Petry Hůlové Macocha

/ Tomáš Weiss

"Vždycky mi přišlo trapný psát o sobě a zdráhala jsem se, ale tuhle knihu vypráví ženská, která píše knížky. A vypráví o svých stavech a běsech. Nandala jsem si masku klepny a s velkou nadsázkou v té knize mluvím o věcech, které mám blízko sebe." Záznam čtení pochází z Měsíce autorského čtení 2013, který pořádá každý rok v létě nakladatelství Větrné mlýny.

Další články

TV Kosmas

Labyrint představuje Revue

Nové dvojčíslo Revue Labyrint, která už vychází 24 let. Poslední roky už jen jedenkrát ročně. 256 stran a v hlavní roli jídlo.Od vegetariána k masožroutovi, od hladu až k přejídání. Filosofie jídla, estetika jídla...A literatura a výtvarné umění.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Blade Runner - je e-kniha taky replikant?

Philip K. Dick napsal knihu a Ridley Scott podle ní v roce 1982 natočil filmovou sci-fi klasiku. Jednotka Blade Runner je pověřena vyhledáváním a zneškodňováním replikantů - robotů s lidským tělem i myšlením. Na Zemi totiž dostali/y zákaz pobytu, ale nedodržují ho. Text knihy si teď na vlastní nebezpečí můžete pořídit i do čtečky.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

V Café Exil s Alonu Kimchi

Izraelské spisovatelce právě vydalo nakladatelství Garamond její nejúspěšnější knihu Plačící Zuzana. Přijela do Prahy, i se svým mužem, slavným izraelským zpěvákem Izharem Ashdotem. Když četla kousek hebrejsky, vzpomněl jsem si na to, co říkával Ginsberg: v hebrejštině i hlášení o příletu letadla působí jako by vám bůh říkal něco zásadního.