Martin Rychlík

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

PhDr. Mgr. Martin Rychlík, Ph.D. et Ph.D., (1977) vystudoval etnologii a dějiny a teorii kultury na Filozofické fakultě UK. V roce 2009 absolvoval stáž na Tokijské univerzitě (komunikace vědy). Od roku 2013 píše pro Lidové noviny (věda, výzkum, vysoké školství).

Nahoru

Martin Rychlík v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Litery 2023 rozdány

Ceny 22. ročníku byly uděleny tradičně v přímém přenosu České Televize Art. Před publikem českého knižního světa si cenu za prózu převzal Viktor Špaček, cenu za poezii Petr Hruška a cenu za Knihu roku Miloš Doležal (v zastoupení svého...
Zobrazit celý text
Aktuality

Kniha roku Lidových novin 2022: stará známá trojice - Bílá Voda, Pustá země, Životice....

Tradiční předvánoční knižní anketu Lidových novin Kniha roku ovládly nejpopulárnější knihy roku - Bílá Voda, Životice a sto let od vydání slavící poezie T.S. Eliota Pustá země. Letošní ročník ankety, v níž hlasovalo 163 respondentů nabídl tipy na více než 250 knížek.
Aktuality

Kniha Dějiny lidí chce ukázat, co všechno patří k člověku

Kniha Dějiny lidí ukazuje z etnologického hlediska různorodé způsoby, jak je možné být člověkem. Dělá to pomocí kulturních univerzálií, což jsou jevy, které etnologové a antropologové identifikovali ve všech společnostech na světě. Patří...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Bývalý rozhlasový redaktor armádní redakce má dnes na Country Rádiu pro nás, literární vojíny, pořad o nových knihách. Každý týden, celý rok.
Recenze

Dějiny vpichování barvy pod kůži

Máte tetování? Teď máte ideální příležitost seznámit se s jeho historií. Knížkou Dějiny tetování vás provede fotograf, blogger a knižní recenzent Topi Pigula.
Další články