Vilma Kadlečková

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Česká spisovatelka sci-fi a fantasy. Vlastním jménem Vilma Klímová absolvovala střední ekonomickou školu a obor vědecké informace a knihovnictví na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Studium zahradní architektury na MZLU Brno z rodinných důvodů nedokončila. Po letech strávených v Brně a kratším pobytu v Anglii žije v Praze. Počátkem 90. let...
Zobrazit celý text
Nahoru

Vilma Kadlečková v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Pár novinek z Arga - březen 2024

Sedmero knih, které vám mohou vstoupit do cesty, pokud jim to dovolíte. A pochopitelně dál platí, že Argo vydává pestře a dává knihám rozličných žánrů potřebnou péči.
Aktuality

Poslední letošní novinky z Arga

Poslední letošní novinkový přehled z nakladatelství Argo. Pokud by šlo o Vánoce, určitě stíháte koupit v knihkupectvích. Mnohá mívají otevřeno ještě na Štědrý den dopoledne. Ale jak známo, knihy se nekazí. Takže klid při výběru a šťastnou ruku.
Rozhovory

I fantastika může být literárně hodnotná

„Fantasy často nastoluje aktuální společenská témata dřív a ostřeji než klasická beletrie. Zaslouží si nebýt už vnímaná jako okrajový žánr,“ vysvětluje Jiří Štěpán, redaktor fantastiky v Hostu.
Ukázky

Hrozba, o které se mluví v össenských Knihách, je tady

Mycelium Vilmy Kadlečkové už prorostlo do české žánrové literatury a je připraveno kolonizovat další a další generace. Sága z 27. století vypráví o tom, jak lidé osídlili planety sluneční soustavy a začali navazovat kontakty s mimozemskými...
Zobrazit celý text
Aktuality

Žánrové Litery 2023: Šelma, Zen žen a Mycelium

Nejlepší tuzemskou detektivkou se podle cen Litera stal román Františka Šmehlíka Šelma. Cenu za fantasy žánr získala Vilma Kadlečková s osmým dílem ságy Mycelium. Literu za humoristickou knihu mají Martin Mach Ondřej a Lela Geislerová za seriál krátkých komiksových příběhů Zen žen.
Ukázky

Vychází další svazek 2. vydání Mycelia

Když se dnes řekne mezi čtenáři slovo mycelium, spíš než podhoubí jim naskočí jméno Kadlečková Vilma. Vydávání celé její ságy začalo v roce 2013. A první tři díly už musí vycházet ve druhém vydání. Čtenářské podhoubí si to vyžádalo.
Další články