Patti Smith

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Patti Smith v Oko Magazínu OKO

Recenze

Meziřádky Zdenko Pavelky

V pravidelném pořadu Českého rozhlasu Vltava, který můžete poslouchat každý týden v rámci sobotní Víkendové přílohy, tentokrát literární redaktor a nakladatel vyskládal velmi pestrou mozaiku z nedávno vydaných knih od několika spisovatelek...
Zobrazit celý text
Recenze

Meziřádky Zdenko Pavelky - Hans Ledwinka, Patti Smith, Johny Cash, ale i Uranova a Senzibil

Knižní svět potřebuje svoje pravidelné informátory, jinak jsou čtenáři v džungli titulů ztraceni. Proto rádi přetiskujeme rozhlasový pořad Meziřádky, který můžete pravidelně slýchat na ČRo Vltava ve Víkendové příloze.
Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

Další výběr knih literární redaktora a nakladatele, který pravidelně připravuje pro Český rozhlas Vltava a jeho Víkendovou přílohu. A protože uvádíme vždy se zpožděním, jsou tyto MeziŘádky datován ještě prosincem 2018. Jenže knihy nejsou rohlíky, vydrží čerstvé i staletí, takže žádnou paniku.
Ukázky

Patti Smith: Šplhám po boku sopky vytesané z ledu

"Líbí se mi rytmus psaní Patti Smit, jako by seděla vedle vás a klidným polohlasem vám povídala, co se jí honí hlavou. Jsou to v podstatě básně v próze, kontemplace nad běžnými věcmi, které nám připomínají, že se jen stačí dívat okolo – že...
Zobrazit celý text
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Literatura už kouří a káva voní tiskařskou černí. Prostě - literární redaktor servíruje na tácu to, co chce dát do placu. Tentokrát Jendu Masaryka, jednu špionážovku, novinku Olgy Tokarczukové, beatniky, kovářovu kobylu Patti a kafkovské rané pražské.
Ukázky

Patricie Kovářová vzpomíná

Možná je to všeobecně známý fakt, ale Patti Smith chtěla být asi všechno možné, od malířky, přes fotografku a spisovatelku, ale nakonec se stala zpěvačkou. Přesto u ní asi je a byla nejsilnější tendence stát se "prokletou básnířkou". M Train je její další knihou vzpomínek.
Další články