Kristina Ohlssonová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Švédská spisovatelka a analytička. Literární kariéru zahájila románem Nechtění.

Vystudovala politologii a pracovala mimo jiné jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), na švédském ministerstvu zahraničních věcí a na švédském Policejním prezidiu. V minulosti publikovala odborné texty na téma izraelsko-palestinského...

Zobrazit celý text
Nahoru

Kristina Ohlssonová v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Ediční plán Knihy Zlín - podzim 2016

Kniha Zlín odkrývá své kalé úmysly na druhou polovinu roku 2016. Prolistujte se sekcemi Krimi & Thrillery, Světová beletrie, Knihy českých autorů, Knihy o umění a Knihy pro děti. Tip za všechny: Jonathan Franzen - Purity čili Čistota, Ryzost, Průzračnost až po Cudnost nebo Nevinnost.
Recenze

Švédské perly - Gorila v růžových šatech a dětský thriller

Není snadné dnes děti zaujmout knihou. Musí to obstát v silné konkurenci dalších povyražení. Skandinávci to už několik posledních desetiletí umí výborně. Tady dvě knihy, které to dokazují.
Aktuality

Hurá na Skandinávii!

V květnu 2016 budou skandinávské země hlavními hosty pražského knižního veletrhu Svět knihy. Úžasné literatury Severu stojí rozhodně za pozornost. Také jsou to literatury bohaté, s promyšlenou literární podporou obousměrných překladů. I...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Nikoliv jako králíky z klobouku, ale po osobní úvaze, vytahuje každý týden z hromady knižních novinek herec Divadla Járy Cimrmana hosty své Knižní hitparády na Country Radiu.
Aktuality

Knižní výběr 22

S prvním říjnovým dnem přichází další výběr ze zajímavých novinek, které v nedávné době vyšly.
Další články