Andrej Zubov

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Andrej Borisovič Zubov (*1952) je ruský historik, jenž se zabývá ruskými politickými a náboženskými dějinami 20. století. Za své postoje a názory v ukrajinské krizi se dostal do ostrého sporu se současnými vládci Ruska a byl propuštěn ze Státního institutu mezinárodních vztahů v Moskvě. Dnes se živí především jako publicista a vystupuje jako...
Zobrazit celý text
Nahoru

Andrej Zubov v Oko Magazínu OKO

Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky květen 2021: Rusko 1917, Zimbardo, Toyen, Ligotti....

Vítejte po týdnu opět mezi novými knihami. Podíváme se například na ruskou katastrofu 1917, na rozhovor s psychologem Zimbardem, na životopisnou prózu o Toyean, na první českou sbírku hororů Thomase Ligottiho a také na Vřeteno, fantaskní dystopii upředenou Jakubem Königem alias Kittchenem.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Po letní pauze rozmrazil literární redaktor a publicista Zdenko Pavelka opět svůj Knižní pól, pravidelný rozhlasový týdeník, který připravuje pro ČRo 3 - Vltavu. Vzhůru za dobrými knihami, nejlepšími přáteli!
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Nesouhlasím s hercem Divadla Járy Cimrmana, že se pomocí každé knihy dá zbavit tíhy, ale jeho nadšení a náruživost pro čtení je příkladná. Snad i nakažlivá.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda pana Miloně

Herec Divadla Járy Cimrmana a jeho knižní pořad na Country Rádiu.
Aktuality

Knižní výběr 23

Ve dvacátém třetím výběru tentokrát nechybí dvě dlouho očekávané knihy: velké Dějiny Ruska a příběh mapující osud básnické femme fatale Vladimíry Čerepkovové. Na své si přijdete, pokud máte rádi napětí - lewiská trilogie Petera Maye je totiž završena skvělou knihou Šachové figurky.
Další články