Deon Meyer

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Jihoafrický spisovatel.

Vystudoval historii a tvůrčí psaní, pracoval jako redaktor v novinách a jako textař v reklamní agentuře. První povídky publikoval časopisecky na konci osmdesátých let, na vydání románu čekal do roku 1994. Následovalo devět románů a dva soubory povídek, některé z nich Meyer sám přepracoval do podoby televizních scénářů. Je...

Zobrazit celý text
Nahoru

Deon Meyer v Oko Magazínu OKO

Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Cestou necestou dokodrcala do naší vsi zase po týdnu pojízdná knihovna Miloně Čepelky. Jako správný knižní country kovboj roztočí laso a přitáhne si některé knihy a k nim možná i některé z vás.
Rádio Kosmas

Knižní hitparáda Miloně Čepelky

Devět knih nasazených do pravidelné knižní hitparády herce Divadla Járy Cimrmana. Vytahování knih z klobouku je tady provozováno roztomile, se šarmem a bez zbytečných výkřiků a superlativů. Prostě pár informací a doporučení. Nic víc, nic míň.
Rozhovory

Do Prahy přijede Deon Meyer

Jihoafrický autor světově uznávaných krimi Ďáblova hora a 13 hodin přijede pozdravit svoje české čtenáře v pátek 23. října v rámci jeho cesty po Evropě, spojené s prezentací na Knižním veletrhu ve Frankfurtu, kde bude jednou z hlavních hvězd.
Aktuality

Kdo je Deon Meyer?

Stručně řečeno - detektivkář z Kapského města. Tedy Jihoafričan. Jako potomek bílých přistěhovalců píše v afrikánštině. A má rád motorky (pracoval jako reklamkář pro jednostopá BMW), poslouchá Mozarta a jako hodně Jihoafričanů má rád rugby. Knížky mu začaly vycházet v roce 1994.
Další články