Josef Beránek

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Josef Beránek v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Každý má někde „oslabený terén“ - s tím je třeba počítat

Rozhovor s knězem a psychoterapeutem Petrem Glogarem, organizátorem manželských setkání a vedoucí skupin mužské spirituality, kde se inspiroval prací amerického františkána Richarda Rohra.
TV Kosmas

Nad knihou rozhovorů s Janem Sokolem v Knihovně Václava Havla

Je svoboda bezbřehou plání, kde si člověk může dělat, co se mu zamane? Jak se k sobě vztahují politika a náboženství? A co to znamená být členem občanské společnosti? Filosofie se odjakživa ptala na nespočet otázek – a v životě Jana Sokola...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách: Dracula, Hawking, Karásek, Sokol, audio Siddhárta atd.

Vítejte u dalšího setkání v novinkovém knižním světě. Tentokrát začneme komiksem Dracula a budeme pokračovat třeba poslední Hawkingovou knihou o vesmírných otázkách a třemi knižním rozhovory se zajímavými osobnostmi. V závěru uslyšíte ukázku z audio zpracování legendárního Siddhárty.
Aktuality

Zemřel Jan Sokol, profesor, který dokázal složité věci vysvětlit pochopitelně

Jan Sokol 1936 - 2021), filosof, překladatel filosofických textů, vysokoškolský pedagog a publicista. Jeho občanská statečnost za totality byla obdivuhodná, jeho učitelská a profesorská činnost po roce 1989 zásadní. Jako filozof a křesťan...
Zobrazit celý text
Aktuality

Dobrou knihou za rok 2018 je knižní rozhovor s P. Ladislavem Heryánem U Božího Mlýna

Každoročně vyhlašuje Katolický týdeník knižní anketu. A má poslední dobou několik stálic - Ladislava Heryána, novináře a iniciátora knižních rozhovorů Josefa Beránka a také Aleše Palána.
Aktuality

Zemřel Radim Palouš, statečný vzdělanec

Po skončení II. světové války se Radim Palouš (1924) stal žákem Jana Patočky na filozofické fakultě. Tam se v roce 1990 stal prvním polistopadovým rektorem UK. A mezitím byl statečný život milovníka filozofie a bytostného křesťana.
Další články