Alice Munroová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Kanadská spisovatelka proslulá svými povídkami. Třikrát získala nejpřestižnější ocenění Governor General's Award a roku 2008 i americkou Man Bookerovu cenu pro zahraniční autory. V roce 2013 získala Nobelovu cenu za literaturu a je označována za mistryni současné povídky.

Její povídka The Bear Came Over the Mountain byla zfilmovaná a nominovaná...

Zobrazit celý text
Nahoru

Alice Munroová v Oko Magazínu OKO

Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách - markýz de Sade, Alice Munro, Napoleon, Magor.....

Tentokrát nabízíme mimo jiné humoristický pohled do americké nemocnice, povídky markýze de Sade nebo kanadské nobelistky Alice Munroové, ale také Napoleonovo vzpomínání. Čeká vás i audioukázka z Orwellových esejů.
Aktuality

Pár slov o Alici Munro

Předloni dostala Nobelovu cenu za literaturu. Literární svět tak ocenil jeden z největších talentů. Alice Munro v červenci oslaví 84 let a protože jí dnes v českém překladu vyšla nová sbírka povídek, napsal jsem tento krátký medailonek.
Aktuality

Velký knižní čtvrtek - nejde jen o tucet novinek, ale o zájem o knihy vůbec

Pochopitelně, že hlavním motorem Velkého knižního čtvrtku 20. března je jarní rozhýbání knižních obchodů. Dobré ale je, že se zpráva o knihách obecně dostane při této příležitosti zase jednou víc k těm, kteří jinak nepatří k té 4% menšině...
Zobrazit celý text
Recenze

Ty povídky Alice Munroové jsou jako romány

"Alici Munroovou jsem začala vnímat před víc než dvaceti lety, když se v americkém časopisu New Yorker tiskly poměrně pravidelně její povídky. Nesmírně jsem si ji oblíbila a postupně jsem si přečetla všechno, co napsala. A když jsem v...
Zobrazit celý text
Další články