Vladimír Sorokin

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Vladimír Sorokin v Oko Magazínu OKO

Recenze

Meziřádky Zdenko Pavelky - Hotakainen, Sorokin, Rushdie

Tři texty velkých evropských autorů současné literatury představuje zkušený redaktor a vydavatel pro pořad Meziřádky stanice Český rozhlas 3 - Vltava. Textovou podobu téhle pravidelné části sobotní Víkendové přílohy si můžete u nás přečíst.
Recenze

Meziřádky Zdenko Pavelky

Kola knižního světa se točí dál...a literární redaktor a nakladatel ho dál a dál sleduje a vybírá z toho, co mu připadá zájmu hodné. Referuje pak o tom v pořadu, který v rámci Víkendové přílohy stanice Vltava vysílá Český rozhlas.
Ukázky

Sorokinovy opričnikovské povídky

Cukrový Kreml je sbírka patnácti povídek, která bezprostředně navazuje na Sorokinovu nejslavnější knihu Den opričníka a je jejím pokračováním. Jednotlivé povídky se odehrávají v blízké budoucnosti, v „opričníkovském“ roce 2028, kdy v Rusku...
Zobrazit celý text
Ukázky

Vladimír Sorokin a jeho fantazie o budoucím Rusku: trochu Doktor Živago, trochu Indiana Jones

Vychází Doktor Garin, zatím poslední román ruského spisovatele Vladimira Sorokina (1955), který v originále vyšel v roce 2021. Doktor Garin je dobrodružný román, plný nekonečných nápadů, servírovaných s autorovou mistrovskou schopností...
Zobrazit celý text
Ukázky

V novém Sorokinovi si ugrilujete baštu na knihách

Manaraga je vyprávění jednoho šéfkuchaře, třiatřicetiletého Gézy Jasnodvorského, mistra zapovězeného book’n’grillu, který se specializuje na grilování na ruské klasice. Kdo četl Den opričnika nebo Telurii asi ho už Sorokin svými vizemi nepřekvapí a nechá si jeho další knihu líbit.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Text pravidelného pořadu knižních reflexí, který můžete poslouchat každou sobotu dopoledne ve Víkendové příloze stanice Český rozhlas 3 - Vltava.
Další články