Pokud si rádi pochutnáte na dokonalém šťavnatém steaku, podávaném se zlatavými hranolky a domácí bearnskou omáčkou či s bílým pečivem, které výborně saje šťávu, je tahle kniha pro vás kulinárním pokladem.
Na rozdíl od jiných diet, kde hrozí, že budete jíst chemicky upravené potraviny a umělá sladidla, je PALEO dieta založená na tom, co jedli naši předkové.
Je to zelenina, avšak její dužina je sladká jako u ovoce. Jsou bohaté na antioxidanty, vitaminy a minerály.
Díky své nízké kalorické hodnotě a dostatečnému obsahu vlákniny jsou ideální při dietách.
Kniha seznamuje s léčivými vlastnostmi a dalšími pozitivy této rostliny, radí, jak pěstovat a také jak plody a další části rakytníku prakticky využívat – najdete zde recepty na šťávy, džemy, saláty, čaje, ale také masti, dokonce víno apod.
Říká se: Snídani sněz celou, o oběd se poděl s přítelem a večeři přenech nepříteli. Když budete vařit podle této kuchařky, půjdete si pro nášup ke snídani a rozhodně se nebudete chtít dělit o svůj oběd.
Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou. Na více než stovce receptů ukazuje směr, kterým se můžete vydat a při němž zjistíte, že vnese do vašeho života nové radosti.
Michal Thoma vám představí ty nejlepší černé, zelené, polozelené i bílé čaje z Číny, Japonska, Indie, ze Srí Lanky a dalších zemí. Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty.