Nejprodávanější tituly - březen 2014
umění

Jaromír Funke - Between Construction and Emotion - 11%

The first large-scale monograph on this internationally renowned photographer. Jaromír Funke (1896-1945) was a innovator of modern photography, just like Jaroslav Rössler, Man Ray, László Moholy-Nagy, Albert Renger-Patzsch, to name but a few.

umění

Jaromír Funke - Between Construction and Emotion

1 755 Kč
1 560 Kč
Jiří Valenta
(1x)
Jiří Valenta (1936 -1991), významný malíř českého informelu a protagonista takzvaných Konfrontací. Po opuštění Československa v roce 1968, navázal na svou dosavadní tvorbu, ale nepodařilo se mu najít napojení na německou galerijní scénu.
umění
Ukázky

Jiří Valenta

720 Kč
Mezi kulturou a uměním - 11%
Sborník přináší kulturněhistorické studie přátel a kolegů Zdeňka Hojdy. Zaměřují se na všechny oblasti – mezi kulturou a uměním -, které jsou oslavenci blízké: črty z dějin umění, střípky ze severské historie, jazykové hříčky, postřehy z cest.
umění

Mezi kulturou a uměním

260 Kč
231 Kč
Tvorba jako způsob poznávání - 11%
Tvorba anebo tvořivost, založená na myšlence osvobození a rozvíjení lidské přirozenosti, patřila k velkým tématům modernistické psychologie i pedagogiky a zájem o ni setrvává i v dnešním školském diskurzu.
umění

Tvorba jako způsob poznávání

338 Kč
300 Kč
Vojta Dukát - 11%
Moravský fotograf Vojta Dukát (* 1947) odešel po okupaci Československa sovětskou armádou do nizozemského exilu (1968). Toulal se po světě a vynikl v žánru humanistické fotografie. 38. svazek edice Fototorst.
umění

Vojta Dukát

300 Kč
266 Kč
Divadelní kostým / Theatre Costume - 11%
Publikace je věnována práci absolventů katedry scénografie pražské Divadelní akademie múzických umění, založené Františkem Tröstrem. Sleduje tvorbu 36 umělců, kteří vytvořili kostýmy pro divadelní inscenace.
umění

Divadelní kostým / Theatre Costume

352 Kč
313 Kč
Jaromír Funke - Mezi konstrukcí a emocí
(4x)
Jde o první velkou monografii světově proslulého fotografa. Kniha přibližuje především logiku utváření a proměn Funkeho tvorby, zasazuje Funkeho dílo do kontextu evropské avantgardní fotografie a kultury.
umění
Ukázky

Jaromír Funke - Mezi konstrukcí a emocí

1 166 Kč
Jurkovičova vila v Brně - 11%
V Brně je více staveb, které svým významem z hlediska vývoje architektury zdaleka přesahují hranice regionu. Jednou z nich je Jurkovičova vila v Brně, která v době svého vzniku v roce 1906 představovala výstavní dům moderního bydlení.
umění

Jurkovičova vila v Brně

54 Kč
48 Kč
Ladislav Zívr
(2x)
Kniha přináší jedinečný soubor barevných snímků Zívrových plastik z veřejných i soukromých sbírek a neopomíjií ani nedochované práce. Kapitoly o jednotlivých tvůrčích údobích jsou oživeny množstvím citací z dosud nezveřejněných umělcových deníků.
umění
Ukázky

Ladislav Zívr

1 530 Kč
Lukáš Jasanský, Martin Polák - 11%
(1x)
Lukáš Jasanský a Martin Polák patří k nejuznávanějším současným českým fotografům. Společně vytvářejí rozsáhlé cykly fotografií, které dosud vycházely pouze fragmentárně v menších katalozích.
umění

Lukáš Jasanský, Martin Polák

675 Kč
600 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 184 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 19 > >>