Nejprodávanější Kniha - duben 2015
umění

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách
(2x)
Čtenářům se v této knize dostává do rukou mnohostranný portrét Josefa Sudka a jeho díla, tvořený jeho vlastními slovy, zachycený očima jeho nejbližších přátel i z odstupu uměnovědné reflexe. Kniha je doplněna ediční poznámkou a jmenným rejstříkem.
umění

Josef Sudek v rozhovorech a vzpomínkách

403 Kč
Od Sepultury k Soulfly
Metalová legenda Max Cavalera, frontman Sepultury a Soulfly, přichází s brutálně upřímným ohlédnutím za více než třicetiletým působením na světové hudební scéně.
umění

Od Sepultury k Soulfly

313 Kč
Václav Menčík
Monografie významného českého malíře Václava Menčíka byla vydána na základě dlouholeté spolupráce s pražskou Galerií 33. Malíř bývá označován za „posledního kubistu v Čechách“, neboť byl v mládí asistentem Emila Filly.
umění

Václav Menčík

359 Kč
Generace Jihlava
Generace Jihlava je kniha setkání. Na jejích stránkách se filmoví publicisté setkávají s filmovými dokumentaristy a přemýšlejí o českých dokumentárních filmech, které vznikaly s přelomem druhého tisíciletí a v jeho první dekádě.
umění

Generace Jihlava

350 Kč
Esej o typografii
(2x)
Eric Gill rozpracoval několik abeced (z jedné z nich se nakonec stala Perpetua) a také formuloval zásady, které později sebral do svého slavného „Eseje“.
umění
Ukázky

Esej o typografii

261 Kč
Křivky
V této krásné knížce do kapsy, naplněné ilustracemi a užitečnými diagramy, výtvarnice Lisa DeLong předvádí časem prověřené postupy, které jsou základem užití křivek a rostlinných forem v tradičním vizuálním umění.
umění

Křivky

203 Kč
Posvátná geometrie
Geometrie, aritmetika, hudba a kosmologie - čtvero velkých svobodných umění. Tvoří zárodek základních univerzálních jazyků a nalézáme je prakticky ve všech známých kulturách.
umění

Posvátná geometrie

203 Kč
Drobné perly české architektury
(6x)
Výtvarně výrazná kniha postavená na barevných fotografiích Pavla Friče, krátkých výstižných textech historika umění Jiřího T. Kotalíka a rýmovaných postřezích architekta Davida Vávry.
umění
Ukázky

Drobné perly české architektury

507 Kč
Český biják
Podmanivou a dávno odvátou historii pravého českého bijáku zachytil autor v sérii vyprávění o slavných (či jinak proslulých) filmech, hercích a událostech, které provázely jednotlivá natáčení.
umění

Český biják

269 Kč
Hašiš v Domově bohů
Mimořádná, dosud nevydaná kniha fotografií a textů předčasně zesnulého fotografa a vydavatele české exilové literatury Bohumila "Boba" Krčila zachycuje život obyvatel v indickém Malém Himálaji, v končině místně známé jako Domov bohů.
umění

Hašiš v Domově bohů

405 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 191 položek
<< < 1 2 3 4 .. 20 > >>