Nejprodávanější tituly - duben 2015
historie a fakta

Historické drama Volyňských Čechů - 11%
(1x)
Již bezmála jeden a půl století se odehrává nevšední příběh volyňských Čechů, příběh plný nadějí, dramatických zvratů, hrdinství i tragédií. Nalezneme v něm osudy lidí i vesnic, které na Volyni vlastníma rukama vybudovali a přivedli k rozkvětu.
historie a fakta

Historické drama Volyňských Čechů

341 Kč
303 Kč
Na zrazeném nebi - 11%
Pravděpodobně nenalezneme v novodobých českých vojenských dějinách frekventovanější téma než problematiku branné pohotovosti státu na podzim 1938 a kapitulaci československé politické reprezentace.
historie a fakta
Ukázky

Na zrazeném nebi

351 Kč
312 Kč
Československá Kolonie - 11%
Publikace přináší poprvé souhrnně zpracované dějiny Československé Kolonie. Namont sleduje formování čs. komunity ve Francii od 19. století a rekonstruuje fascinující příběh o vzestupu českých krejčíků, kožešníků, malířů i dělníků.
historie a fakta

Československá Kolonie

495 Kč
440 Kč
Heinrich Himmler - 11%
Ukázky z nedávno objevené korespondence manželů Himmlerových doplněné záznamy z kapesního kalendáře Heinricha Himmlera a z deníků jeho ženy a dcery. Zdánlivě nevinné dopisy mají výjimečnou historickou hodnotu.
historie a fakta
Ukázky

Heinrich Himmler

296 Kč
263 Kč
Protistátní bezpečnost - 11%
Kniha renomovaného historika Karla Kaplana nabízí detailní pohled na poválečnou éru, během které KSČ na své cestě za absolutní mocí ve státě budovala své pozice v bezpečnostních složkách, až je zcela ovládla.
historie a fakta

Protistátní bezpečnost

449 Kč
399 Kč
25 let poté - 11%
Čtyři čeští státníci, čtyři rozhovory, čtyři unikátní pohledy na novodobé dějiny. Kniha rozhovorů s Václavem Klausem, Petrem Pithartem, Pavlem Rychetským a Milošem Zemanem vychází při příležitosti 25. výročí sametové revoluce v Československu.
historie a fakta

25 let poté

234 Kč
208 Kč
Případ Václava Talicha - 11%
Po skončení druhé světové války byl dirigent Václav Talich obviněn z kolaborace. Za inspirátora bývá označován ministr Zdeněk Nejedlý. Publikace si všímá korektních vztahů mezi nimi v meziválečném období.
historie a fakta

Případ Václava Talicha

206 Kč
183 Kč
Jan Hus - 6%
(2x)
Svižným způsobem napsaný životopis českého reformátora, jenž, ač ponořen ve středověku, v mnohém předstihl svoji dobu, je knihou o společenské imaginaci v čase krize víry a nahromaděného společenského přetlaku.
historie a fakta
Ukázky

Jan Hus

423 Kč
398 Kč
Jeruzalém - 6%

Jeruzalém je pro poutníky z celého světa svatým městem už po dva tisíce let a věřící tří nejvýznamnějších monoteistických náboženství – judaismu, křesťanství a islámu .

historie a fakta
Ukázky

Jeruzalém

253 Kč
238 Kč
O českou národní identitu - 11%
Rozsáhlá práce Františka Kautmana provede čtenáře naší téměř stoletou historií. Analyzuje vliv společenských i politických zvratů a proměn na svébytnost českého národa a snaží se nalézat možná východiska pro jeho začlenění do soudobého světa.
historie a fakta

O českou národní identitu

494 Kč
439 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 388 položek
<< < 1 2 3 4 .. 39 > >>