Nejprodávanější tituly - březen 2016
historie a fakta

Přikládáme sekeru ke kořenům lži - 11%
V knize jsou poprvé publikovány rozhlasové projevy významného českého novináře Pavla Tigrida, které na počátku padesátých let přednesl v Rádiu Svobodná Evropa.
historie a fakta

Přikládáme sekeru ke kořenům lži

225 Kč
200 Kč
Role státu v krizových obdobích - 11%
Publikace představuje vybrané aspekty postihující význam a efektivitu státních zásahů v krizových momentech hospodářsko-politických dějin, konkrétně v období hospodářských krizí, válečných příprav a válečného konfliktu, tak jako poválečné obnovy.
historie a fakta

Role státu v krizových obdobích

207 Kč
184 Kč
Vilém ze země Slovanů - 11%
(4x)

Epos Vilém ze země Slovanů (Wilhelm von Wenden) vznikl v okruhu dvora předposledního přemyslovského krále Václava II., jemuž je i věnován.

historie a fakta
Ukázky

Vilém ze země Slovanů

268 Kč
238 Kč
Zápas o evropskou nadvládu - 11%
(1x)
Kniha cambridgeského historika Brendana Simmse je široce založenou a erudovanou studií zabývající se vývojem mocenského zápasu o Evropu v celém novověku od pádu Cařihradu do současnosti.
historie a fakta
Ukázky

Zápas o evropskou nadvládu

537 Kč
478 Kč
Cesta k vojenské zdatnosti - 11%

Osvojte si vrcholovou zdatnost a poměřte se s nejtvrdšími bojovníky světa díky příručce Cesta k vojenské zdatnosti – souboru testů tělesné zdatnosti u vojenských jednotek různých zemí.

historie a fakta

Cesta k vojenské zdatnosti

269 Kč
239 Kč
Karel IV. - 20%
Karel IV. byl nepochybně schopný státník a nadprůměrně vzdělaný panovník, duchovně založený. Navíc disponoval mimosmyslovými schopnostmi i viděním budoucích událostí, podle nichž do značné míry usměrňoval své kroky.
historie a fakta
Ukázky

Karel IV.

179 Kč
143 Kč
Praha rozdělená i sdílená - 11%
Autorka na příkladu úřední statistiky, komunální politiky, intelektuální veřejnosti a populární kultury zkoumá, jak Pražané vytvářeli, vyjednávali i překračovali vlastní skupinové představy i obrazy jiných.
historie a fakta

Praha rozdělená i sdílená

350 Kč
311 Kč
Sokolovo ve stínu propagandy - 11%
Knižní prvotina mladého autora přináší dosud neznámé informace týkající se prvního bojového vystoupení čs. vojáků na východní frontě u Sokolova v březnu 1943.
historie a fakta

Sokolovo ve stínu propagandy

270 Kč
240 Kč
Zpověď - 11%
Kniha K. H. Franka vyšla poprvé v roce 1946, v době právě probíhajícího soudního procesu s tímto někdejším státním ministrem pro Čechy a Moravu. Toto druhé vydání představuje reedici původní publikace doplněnou o poznámky a komentáře.
historie a fakta

Zpověď

269 Kč
239 Kč
Stopa legionáře II. - 6%
(1x)
Na komiksovou knihu Stopa legionáře, která mapuje historii československých legií za první světové války, navazujeme volným pokračováním s podtitulem Osudy. Najdete v ní osudy dvaceti známých legionářů, které jsou vždy popsány ve stručném životopisu.
historie a fakta
Ukázky

Stopa legionáře II.

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 383 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 39 > >>