Nejprodávanější knihy - září 2016
umění

Dramaturgie her Karla Čapka
Kniha věnovaná dramaturgickým rozborům pěti her Karla Čapka (Loupežník, RUR, Věc Makropulos, Bílá nemoc, Matka) vznikla ze dvou podnětů, které spolu úzce souvisejí.
umění

Dramaturgie her Karla Čapka

216 Kč
Houser
Katalog českého vizuálního umělce Milana Housera (*1971) představuje jeho aktuální malířskou i objektovou tvorbu: lité obrazy, máčené objekty nebo odlitky. Koncepce této rozsáhlé publikace programově koresponduje s Houserovými uměleckými přístupy.
umění

Houser

810 Kč
Hyde Park Civilizace
Vítejte ve světě vědy a otázek současné společnosti. Ptáme se významných vědců a osobností naší civilizace. Vítejte v Hyde Parku Civilizace. Stejně jako oni, i my hledáme odpovědi. Pořad a kniha pro ty, co ví, že chtějí vědět.
umění

Hyde Park Civilizace

224 Kč
Joris Ivens – Filmař světa
Kniha Joris Ivens – Filmař světa se chronologicky věnuje dvaceti Ivensovým dokumentům, jež nahlíží v širokém dobovém kontextu a ve vzájemné provázanosti.
umění

Joris Ivens – Filmař světa

390 Kč
Nahé situace

Publikace Nahé situace se pokusí rozšířit rejstřík vašeho přemýšlení nad významy lidské nahoty, ať již v její fyzické, nebo v její obrazové podobě. Autorka vychází ze své vlastní tvorby, kterou z velké části tvoří témata lidské tělesnosti.

umění

Nahé situace

206 Kč
Neviditelnost / Invisibility
Po deseti letech multimediálních projektů představila Kamila Ženatá na výstavě v roce 2016 v pražské Ville Pellé opět svoji malířskou tvorbu. Série velkoformátových abstraktních obrazů je inspirována filosofií taoismu a přírodními procesy.
umění

Neviditelnost / Invisibility

162 Kč
Slepí málokdy
Kniha Slepí málokdy spojuje v harmonický celek dvě protilehlé sféry: text, působící jako nástroj verbálního vyjadřování skutečnosti, a fotografii coby médium neverbální povahy, která skutečnost zachycuje.
umění
Ukázky

Slepí málokdy

342 Kč
To bych zvládl taky: umění moderny v komiksech
Kniha obsahuje 13 příběhů, které s vtipem přibližují díla moderního umění žákům vyššího stupně základních a středních škol, a stává se tak vhodnou pomůckou v rukou učitele či rodiče.
umění

To bych zvládl taky: umění moderny v komiksech

314 Kč
Daniela a Karel Benešovi
Nakladatelství X2015 vydalo monografii světoznámých českých výtvarníků - manželů Daniely a Karla Benešových. Kniha Vám přináší komplexně zpracované dílo obou autorů, řazené do jednotlivých kapitol, které mají chronologickou posloupnost.
umění

Daniela a Karel Benešovi

720 Kč
Katedrála v Chartres
(1x)
Kniha historika umění Petra Kováče obsahuje rozsáhlý soubor fotografií, které byly většinou pořízeny po nedávném restaurování architektury, soch i sklomaleb chartreské katedrály.
umění

Katedrála v Chartres

350 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 223 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 23 > >>