Nejprodávanější hudba v roce 2017
hudba

V salonu barokních dam
Desku jsem nazvala "V salonu barokních dam" podle jedné z písní, která se otevřeně hlásí k odkazu baroka. Nakonec mi vlastně všechny písničky vyšly tak, že se nějakým způsobem k baroku vztahují, ač některé velmi skrytě. Jsou napsány tak, že vždy alespoň dvě písně z alba spolu souvisejí, ať už po stránce motivické, textové, nebo aranžérské. Ve třech skladbách dokonce zpracovávám stejný motiv, jde vlastně o jakési "variace".
hudba

V salonu barokních dam

269 Kč
Omalovánky
Album se skládá ze čtrnácti lidových písní z různých regionů, mezi kterými dominuje východní Slovensko, Dolňácko a Luhačovické Zálesí. Ostatní písničky jsou z regionu Moravy a jedna je i rusínská lidová.
hudba

Omalovánky

269 Kč
Elida
Za podpory Carnegie Hall napsala Iva Bittová, první žena tuzemské alternativní scény, pro soubor Bang on a Can All-Stars hudební projekt s názvem Elida. Táhlé linie piana se prolínají se smyčci, zatímco improvizace klarinetu se setkává s hlukem elektrické kytary. Hudba je zároveň promyšlená a přímá, ostrá i nostalgická, mísící klasickou hudbu východní Evropy a lidové tradice. Netradiční spojení zpěvu Ivy Bittové a klavíru pak vytváří inspirující melodie.
hudba

Elida

314 Kč

Noi

224 Kč
Já sa koňa bojím
Debutové album folklór-rockové skupiny, která vás po krátkém poslechu utvrdí v myšlence, že lidová písnička rozhodně nepatří do šuplíku se starými deskami. Koňaboj pro vás vybral moravské a slovenské písničky, které můžete nebo jste mohli slýchat od vašich dědů či babiček, a přešil vám je tak, abyste si k nim mohli vzít třeba i rifle.
hudba

Já sa koňa bojím

224 Kč
Těšínské niebo
Pisničkář Jaromír Nohavica, básnířka Renata Putzlacher, hudebník Tomáš Kočko, režisér Radovan Lipus – čtyři umělci, kteří mají blízký vztah k Těšínskému Slezsku. S herci české a polské scény Těšínského divadla nastudovali hudební představení, jehož základem jsou písničky Jaromíra Nohavici.
hudba

Těšínské niebo

269 Kč
Miki je král
Pokud toužíte po léku na špatnou náladu, Miki je král vás spolehlivě postaví na nohy díky své hudební vitalitě a veselým textům, které nepřekvapí silnými metaforami, ale potěší lehkou a plynulou hrou slov a slovních spojení.
hudba

Miki je král

89 Kč
Písně nepísně
Vladimír Václavek zhudebnil texty básníků Bohuslava Reynka, F. G. Lorcy, Antonína Přidala a několik vlastních textů. Deska se nahrávala v brněnském hudebním studiu Luboše Malinovského.
hudba

Písně nepísně

269 Kč
Black Point Totality Sampler I.
Sampler prezentuje z drtivé většiny nahrávky skupin, které po sobě nezanechaly jediné album a přesto ve své době byly významnými.
hudba

Black Point Totality Sampler I.

169 Kč
Bluesweiser
Na debutovém albu slovenské bluesové stálice najdeme barevné spektrum stylů od poměrně čistokrevného blues přes R&B s dechovou sekcí až po nafunkovatělé písničky, to vše v anglickém i slovenském jazyce, s autorskými podpisy Turteva i světových muzikantů včetně Alberta Collinse, Davea Holea či Roberta Lockwooda.
hudba

Bluesweiser

179 Kč
Zobrazuji 241 - 250 z 253 položek
<< < 1 .. 23 24 25 26 > >>