Ken Kesey - Vyhoďme ho z kola ven

Vyhoďme ho z kola ven: (Přelet nad kukaččím hnízdem)

Nakladatel: Maťa 2001
Rozebráno
268 Kč
pohlídat

Anotace

Již klasický román o vzpouře jednotlivce proti mašinérii společenského systému. Kniha byla v roce 1975 zfilmována Milošem Formanem. Román je o dělníkovi jménem Randle McMurphy, který se rozhodne předstírat šílenství, aby se dostal z pracovní farmy a aby ho převezli do státního špitálu pro duševně choré. Soudí, že život tam bude příjemnější...

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(16x)

Vaše hodnocení
Opravdu výborné. Čtivé, pravdivé, místy vtipné a přece smutné. Je to ještě lepší než film. Nechápu, jak se to může někomu nelíbit. Já se u toho smála i plakala. Jako první jsem viděla film a i když jsem měla obavy, abych nebyla předem zaujatá....nebylo to vůbec na škodu.
překlad knihy je stejný ve všech vydáních, která kdy u nás vyšla, tj. od Jaroslava Kořána. jen pro doplnění jednoho z příspěvků :-)
Po shlédnutí filmu jsem se dostala ke knize, která mě ani trochu nezklamala. Je to poutavé čtení, velmi dobře psychologicky vykreslené postavy. Od začátku má kniha napětí a čtenář tuší, že závěr nebude optimistický. Kniha nezklamala, je na stejné úrovni jako film.
Zatím nejlepší kniha,jakou jsem kdy četl.Hodně mě ovlivnila a dodala mnoho pocitů,obsahuje smutné,ale i veselé ba dokonce směšné úseky.McMurphy je prostě životem protřelý mazák a ví si vždy rady, jeho elán a energie na mne sršela po celou dobu četby.Jsem velmi rád za sdílení obsahu této vyjímečné knížky.
Opravdu doporucuji kazdemu inteligentnimu jedinci k precteni. Pouze pokud jste film jiz videli, nezbavite se ve svych predstavach Jacka Nicholsna jakozto hlavni postavy a vubec vsech postav. To jsem spatroval jako nevyhodu, jinak precteno temer jednim dechem. Uzasny ctivo
Videl som iba film, ale aj tak musím povedať, že Ken Kesey vyjadril krásnym spôsobom boj, ktorý vedie len málokto z nás. Boj proti systému a diktatúre. Postava flákača, usilujúceho sa o normálny život bola krásne vykreslená. Nebola povrchná, čo sa autorom stáva pri vykresľovaní drsňákov. Nadchlo ma aj krásne priateľstvo medzi flákačom a mlčiacim...
Více
Lepší je snad už jen Orwell a jeho 1984....
Nevím,co k tomu víc dodat.Je to prostě nenapodobitelná kniha.
kniha vyborna, film vyborny....kloubouk dolu pred panem Formanem, ktery dokazal tuhle vec zfilmovat.....klobouk dolu pred J.Nicholsonem....a hlavne klobouk dolu pred Kenem Keseyem, ktery tu knihu, od niz se vsechno odviji, napsal.

tuhle knihu si musi precist kazdy. je to opravdove dilo, kterym kesey dokazal presne popsat to, ceho se obavala vetsina lidi jeho doby. projeveni individuality, opravdove hrdinstvi a nebojacnost je velmi tvrde trestana. protoze to neni podle predpisu. super kniha - avsak velmi proti kombajnova! ;) nedivejte se na film - je to zbytecne ;)

Inu, toto Keseyho vynikající dílo, jeden z nejklasičtějších amerických poválečných románů, mě nevýslovně nadchlo. Snad nikomu, kdo vůči knize zaujímá odmítavý postoj, se nepodaří ho podepřít rozumnými argumenty (pročež nesouhlasím s kritikem č.1). Kniha je bravurně zvládnuta jak z hlediska pisatelského (nutno vyzdvihnout velmi povedený překlad do...
Více

... tak se jmenuje onen Oskary ověnčený film s nezapomenutelným Jackem Nicholsonem. Strhující film - strhující kniha. Pozn. Vy, co zvládáte angličtinu, dejte si tu práci a sežeňte si originál (One Flew Over the Cuckoo's Nest).

Tudle knizku sem cet gdysi v nakym starsim vydani, nevim cim to, mozna byl preklad stejnej, ale to bych si na tuty pamatoval, ale PREKLAD tohoto vydani je naprosto desivej, skoda toho, ale po strance obsahovy je to vyborna knizka, pravda, neni tak zevrubne psychologicka jako drevorubeckej roman, ale srsi humorem;+) doporucuji
kniha vazne stoji za to, zvlast cesta do hlubin schizofrenikovy (tedy Bromdenovi) duse.ve filmu byla tahle cast absolutne vypustena,nicholson hral sam sebe a s knihou se to vazne neda srovnavat....no,posudte sami
Musím se taky přiznat, že jsem byla touhle knížkou lehce zklamaná, ptže jsem očekávala, že se od ní od nebudu moct odtrhnout, což se bohužel nestalo... Ale zajímavá svým způsobem každopádně je (celkovým obsahem). Jinak Přelet nad kukaččím hnízdem je sqělý !
Na tuto knihu jsem se velmi těšil. Mnoho jsem o ní slyšel, každý ji vychvaloval. Snad ještě víc byl vychvalován film, který podle ní natočil Miloš Forman Přelet nad kukaččím hnízdem. Zatímco film je opravdu skvělý, při čtení knihy jsem se dost nudil. Možná za to může až přílišné očekávání, které nebylo naplněno. Ne, ta kniha se mi nelíbila.
Zobrazit další (13)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Vyhoďme ho z kola ven
Autor:
Kesey, Ken
Nakladatel:
Maťa
Edice:
Cesty tam a zase zpátky
EAN:
9788072870134
ISBN:
80-7287-013-0
Doporučená prodejní cena:
298 Kč
Originál:
One Flew Over the Cuckoo´s Nest
Překlad:
Kořán, Jaroslav
Popis:
1× kniha, vázaná, 402 stran, česky
Rozměry:
10 × 17 cm
Rok vydání:
2001