Irvine Welsh - Sviňák

Sviňák

Nakladatel: Maťa 2001
Rozebráno
241 Kč
pohlídat

Anotace

Román autora knih Transpotting a Acid House je ich-formou vyprávěný příběh zkorumpovaného edinburgského detektiva seržanta Bruce Robertsona, který se ukájí vlastní mocí. Jeho povolání mu umožňuje ventilovat všechny jeho skryté pudy, touhy a vášně, stejně jako latentní rasismus a šovinismus či frustraci ze svého nízkého společenského původu. A...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(10x)

Vaše hodnocení
Sviňáka čtu po druhé, ze začátku je děj trochu nudnější, ale s postupem času děj graduje do senzačních výšin. Asi 3. nejlepší knížka od Welshe (1.Porno, 2.TRainspotting). Mluvící tasemnice mi spíš vadila, pač 'požírala některá písmenka' hlavního dějě, kousky pak nedávaly smysl.
Knížku jsem dostala k Vánocům a opravdu mě mile překvapila, tento styl mě nadchnul a hned jsem si objednala další dva tituly...co dodat, kniha je originální a velice pestrá co se slovních obratů týče.
Dokonale syrové ....
O5 se tady projevuje Welshův geniální vypravěčkej styl... Na knihu jsem se moc tešila a nezklamala mě. Skvělý příběh, překvapivá pointa a hlavně do detailů vykreslená psychologie hlavního hrdiny, kterýho chvilku nesnášíte, obdivujete a nakonec litujete, což nesnasi:-p Taky musim pochválit překladatele, jenž použil neuvěřitelný množství nadávek a slovnich hricek:-)rozšířila jsem si slovní zásobu...

mno....je to faktiš super knížka,doporučuju..dělala jsem z toho referát a naše třídní se úplně zhrozila když sem četla ukázku...a takový tip šokujících knížek mám strašně ráda....doporučuju!!!!!pha PS:kdyby jste někdo prečetl nějakou hustou knihu tak mi o ní něco napište a hlavně jméno autora..:))))dekuju...

Svinaka, jsem zhltla jednim dechem...nebyla to moje prvni knizka od Irvina (1.byla Extaze), tak jsem se na ni opravdu hodne tesila. Musim rict, ze jsem byla potesena. Nejvice me prekvapil konec, protoze jsem to vubec neocekavala, ze to takto skonci. Tasemnice byla skvela.
malo drsne...jen tak dal Irvine :)
Úžasná kniha. Nutno přečíst celé a nic nevynechat. Ale ono to ani jinak nejde! Jakmile tuhle 'sprostou' knížku otevřete, již vás od ní nic neodtrhne. Nečtěte však nikomu úryvky, mohl by být pohoršen, jelikož by nevěděl o dokonalém příběhu a pointě vyprávění. Jedna z nejlepších knih poslední doby. Přečtěte si to!!!
Mne se nejvíce líbila ta tasemnice, byla fakt supr, a ten konec ... prostě skvělá kniha
Po prvních stránkách jsem myslela, že to vůbec není kniha pro mě. V tramvaji jsem měla strach, jestli mi někdo čte přes rameno, co si o mě řekne. Pak jsem to hltala. A že to skončilo, mi bylo líto. Po dlouhé době kniha (alespoň pro mne), od které jsem se nehnula.
Zobrazit další (7)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sviňák
Autor:
Welsh, Irvine
Nakladatel:
Maťa
Edice:
Cesty tam a zase zpátky
EAN:
9788072870141
ISBN:
80-7287-014-9
Doporučená prodejní cena:
268 Kč
Originál:
Filth
Překlad:
Malinovský, Vít
Ilustrace:
Beran, Miloš
Popis:
1× kniha, vázaná, 508 stran, česky
Rozměry:
10 × 17 cm
Rok vydání:
2001