Ondřej Konrád, Vojtěch Lindaur - Bigbít

Bigbít

Nakladatel: Torst 2001
Bigbít

Bigbít

449 Kč
Rozebráno
449 Kč
pohlídat
Rozebráno
404 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha zachycuje dějiny československé rockové hudby v letech 1956-89, není ovšem - ani nechce být - vyčerpávající historickou studií psanou z akademického odstupu. Její autoři sledují krok za krokem dění na naší rockové scéně a zachycují jej jako živý příběh, jehož jsou sami účastníky.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jak napsat rockové dějiny, propít se životem a natočit Mumuland

(...) Aktuální vydání je ovšem první skutečně reprezentativní, jaké si kniha takovéhoto významu zasluhuje. Nejen přehlédnutý obsah s opravenými fakty a větší množství fotografií, ale také aktuální doslov, ve kterém oba autoři sdělují svoje názory na hudební scénu od posledního vydání knihy, a zejména přiložená dvě CD, obsahující skutečné, dosud nikdy a nikde nevydané unikátní nahrávky, tvořící "soundtrack" knihy, činí z Bigbítu takřka povinnou součást knihovny každého rockového fanouška.

Kniha Bigbít nabízí český a slovenský rock jako na dlani

(...) Po dvaceti letech se Lindaur chvályhodně ujal důkladného zmapování situace až do přelomového roku 1989. Kniha o třetinu zvětšila svůj rozsah, a definitivně tak vzniklo dílo, které ve zdejší hudební bibliografii nemá obdoby a bude těžko v budoucnu překonáváno. Už jen proto, že oba autoři mnohé z popisovaného dění zažili na vlastní kůži (...) Před tímto precizním, důkladným, informačně téměř vyčerpávajícím zpracováním historie domácího rocku nelze než uznale smeknout klobouk až k zemi. I tehdy, když autoři píší o něčem, co je příliš neoslovovalo a neoslovuje (například tvrdý rock a metal), podávají o dění v dané sféře až překvapivě fundovanou zprávu. (...) Fantastickým bonusem pak jsou dvě přiložená cédéčka s vesměs nikdy oficiálně nevydanými amatérskými nahrávkami českých rockových skupin šedesátých a sedmdesátých let, jež pocházejí z různých soukromých archivů a vynášejí na světlo světa mnoho opravdových sběratelských skvostů.

Kniha

(...) Je to čtení napsané víc než poutavě, které připomíná doby časově nedávné, k pochopení však vzdálené stovky let - kdo z nepamětníků by dnes uvěřil, že podle kvalifikačních tříd měli tzv. lidoví hudebníci, třeba Bára Basiková, ještě v roce 1985 za půldruhé hodiny zpívání jedenadvacet korun!

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Bigbít
Autor:
Konrád, Ondřej a Lindaur, Vojtěch
Nakladatel:
Torst
EAN:
9788072151486
ISBN:
80-7215-148-7_
Doporučená prodejní cena:
449 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 332 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2001