Cha Ťin - Čekání na Lina

Čekání na Lina

Nakladatel: Odeon 2001
Čekání na Lina

Čekání na Lina

220 Kč
Rozebráno
220 Kč
pohlídat
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

V knize čerpá autor ze své důvěrné znalosti současné Číny a píše román neočekávaně bohatý a plný citu. Je to příběh Lin Kchunga, muže který žije ve dvou světech: rozhoduje se totiž mezi dvěma ženami, jež si na něho obě činí nároky. Přitom se pohybuje v politickém minovém poli společnosti, která je strukturovaná tak, aby kontrolovala každý jeho...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
v krátkosti: velmi, velmi, velmi, velmi, velmi, velmi, velmi doporučuji
Milostný román s mistrně vykreslenou psychologií postav. Nenásilné podání (pouze formou kulisy) dopadů kulturní revoluce v Číně na prosté soudruhy je lahůdkou. Bylo by velkou chybou, neochutnat ji.
Děj knihy se odehrává v závěru kulturní revoluce v Číně. A i když není primárně politický, šílená omezení a atmosféra doby se v něm nemohla neodrazit.
Mladé lékaře Lina donutí jeho rodiče před jeho odchodem z rodné vesnice do města oženit se s dívkou, ke které nic necítí, jen proto, aby se o ně postarala, když on bude pryč.
Záhy se, ale v...
Více
bolestné čekání.... celý příběh i nezaujatě podané čínské reálie mě bavily, ale měl bych upozornit na to, že Čekání, jak už z názvu patrno, není román založený na akci nebo gradaci. zároveň neříkám, že by se u něj měl člověk zákonitě nudit. nehybně, a přitom až odporně rychle v něm ubíhá čas.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Čínské osvěžení

(...) Kniha Čekání na Lina se podobá prosnulému Čekání na Godota - nejen názvem, ale i vůdčí myšlenkou. Je plná beznaděje i utajovaných jizev, které způsobil nebezpečný režim svým "otrokům". Velmi kvalitní čtivo, na němž si pochutná nejen duše intelektuála.

Čekání na život

Cha Ťinův milostný román je zprávou o stavu lidství v Číně druhé poloviny 20. století. (...) Cha Ťin píše, co ví, vypráví, jak se věci staly, a přitom nic nevysvětluje, natož aby nám říkal, co si máme myslet. Jeho způsob je způsobem čínských básníků, jak jej jasnozřivě charakterizoval Cha Ťinův americký protějšek, básník Ezra Pound: "Bez komentáře" v soumeznosti věcí "osvětlující detail."

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Čekání na Lina
Autor:
Ťin, Cha
Nakladatel:
Odeon
Edice:
Světová knihovna
EAN:
9788020710949
ISBN:
80-207-1094-9
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Originál:
Waiting
Překlad:
Mikeš, Petr
Popis:
1× kniha, vázaná, 288 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 20 cm
Rok vydání:
2001