David Halberstam - Černobílé desetiletí

Černobílé desetiletí: Padesátá léta a Spojené státy

Nakladatel: Prostor 2002
Rozebráno
- 6%
639 Kč
pohlídat

Anotace

David Halberstam ve své rozsáhlé práci dokazuje, že na první pohled nevýrazná etapa padesátých let je pro Ameriku i pro svět mnohem důležitější. Právě v padesátých letech se rodila americká moderní politika: tehdy se diskutovalo o tom, zda vyrábět stále mocnější zbraně hromadného ničení, tehdy se hledaly cesty, jak čelit komunismu. Nešlo jen o...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Elvis, Ike, Fidel, Marilyn a ti druzí

(...) Je to inspirativní práce, přestože s Halberstamem často nelze souhlasit. (...) Autorovy sympatie jsou jasně na straně demokratů, což by nevadilo, pokud by tento postoj byl jasně vyjádřen a v argumentech odůvodněn. Problém je, že Halberstam svůj postoj předkládá jako nějakou vyšší pravdu, o níž diskutovat není třeba, protože je evidentní.

Supervelmoc v letech batolete

(...) Díky živému stylu a nesčetným historkám se Halberstamova kniha čte jako dobrodružný román. (...) Amerika Černobílého desetiletí není ani černá, ani bílá, ale bohatě probarvená často protichůdnými tendencemi, které jsou díky smyslu obyvatelstva pro svobodu a užitečnost spontánně přetvářeny v trend přirozeného vývoje.

Publicista Halberstam barvitě líčí "líné" roky

(...) Působivost Černobílého desetiletí ale nespočívá v množství soustředěných informací. Autor, který má na svém kontě knihu o Michaelu Jordanovi i studie o roli moci v moderní americké historii, okouzluje hutným a čtivým stylem, schopností převést relativně nudná fakta do poutavého příběhu.
Halberstam barvitě líčí, jak se slupkou konformity, uhlazenosti, zdrženlivosti a nasládlosti prodíraly jevy, které předznamenaly nejen vývoj bezprostředně následujících desetiletí, ale také kladly základ současné epochy globalizace.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Černobílé desetiletí
Autor:
Halberstam, David
Nakladatel:
Prostor
Edice:
Obzor
EAN:
9788072600748
ISBN:
80-7260-074-5
Doporučená prodejní cena:
799 Kč
Originál:
The Fifties
Překlad:
Veis, Jaroslav
Popis:
1× kniha, vázaná, 732 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
2002