Pavel Zajíček - Zápisky z ...

Zápisky z podzemí (1973-1980)

Nakladatel: Torst 2002
Rozebráno
339 Kč
pohlídat

Anotace

Úplný soubor básnicko-deníkových knih Pavla Zajíčka, jedné z nejvýznamnějších osobností českého literárního, hudebního a výtvarného undergroundu 70. let. Pavel Zajíček (* 15. 4. 1951 v Praze) odešel v roce 1980 do exilu a v letech 1980-90 žil ve Švédsku a Spojených státech. Ve svých dvaadvaceti letech založil spolu s Milanem Hlavsou experimentální...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Zajíček stojí na cestě k noci

(...) Zápisky z podzemí jsou svéráznou knihou-experimentem. Zajíček v ní předkládá čtenáři chaotickou básnicko-prozaickou smršť deníkových záznamů, poznámek, reflexí, torz dopisů, zápisů snů a citací, které od prvních stránek žene kupředu silně přepínaná autorská exprese. Autorova metoda psaní má blízko k automatismu surrealistů: rezignuje na jakékoli formální kvality díla a usiluje o jediné - zachytit skutečný pohyb myšlenky. (...) Více než pětisetstránková kniha Zápisky z podzemí přináší vedle ryze básnických momentů - nádherných surreálných vizí a podobenství vykreslujících vnitřní svět autora - i množství literárního balastu, pouhých výkřiků, které záhy utichnou.

Výkřiky nepřítele státu

(...) Sbírka představuje první širší zveřejnění Zajíčkových sedmi unikátních samizdatových knih, které byly dlouho považovány za ztracené (přebývaly ve skrytu před Státní bezpečností po různých bytech a senících). Českému čtenáři se tak po souborném vydání díla Ivana M. Jirouse naskýtá jedinečná možnost blíže poznat osudy dalšího z českých desperátů, které normalizační společnost odepsala.

Magazín OKO

Pomoc pro Pavla Zajíčka
Aktuality

Pomoc pro Pavla Zajíčka

Pomoc pro Pavla Zajíčka – nadační fond

Nadační fond Charon vznikl na podporu lidí, kteří se ocitli – souhrou okolností, vinou těžké nemoci či selháním státní správy ...

 |  Tomáš Weiss

Rádio Kosmas

Výbrus slov - Pavel Zajíček

Samomluva Pavla Zajíčka dál dýchá mezi koncentrací a chaosem. Ocenění je připomenutím existence autora, jehož slova krouží kolem podstatných věcí v pomalém tempu sestavy tai-čchi.
Persona ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Zápisky z podzemí (1973-1980)
Autor:
Zajíček, Pavel
Nakladatel:
Torst
EAN:
9788072151769
ISBN:
80-7215-176-2
Doporučená prodejní cena:
377 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 552 stran, česky
Rozměry:
11,5 × 19 cm
Rok vydání:
2002