Dušan Taragel - Pohádky pro ...

Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče

Nakladatel: Albatros 2002
Rozebráno
144 Kč
pohlídat

Anotace

Neobvyklé, netradiční pohádky „nepohádky“ o zlobivých či jinak „nedokonalých“ dětech a jejich více či méně úspěšné výchově či převýchově. Trochu crazy a s notnou dávkou nadsázky, při které se pobaví děti i dospělí. Již samy názvy pohádek leccos napoví – Pohádka o líném Toníkovi, Pohádka o Bětce, které se zdálo všechno směšné, Pohádka o lakomé...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Tato audiokniha má vnoučata tak stresovala, že jsem jim slíbila, že ji už nikdy nepustím. Děti berou tyto příběhy velmi vážně a nejsou schopny pochopit nadsázku, o kterou se autor pohádek pokoušel.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Taragel, Dušan; Danglár, Jozef Gertli - Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče

(...) Kniha je ukázkou černého humoru. Kdekdo tam zešílí, umírá a ztrácí se ve světě. Ani sdětmi to nekončí dobře. Prostě toho a toho si odnesl bláznivý dědek nebo Krum, a už ho nikdy nikdo neviděl. A to vše je psané stylem až poetickým, což vkonečném výsledku zvyšuje komičnost příběhů. Nepostradatelným prvkem jsou ilustrace J.G. Danglára. (...) Otázkou zůstává, pro jakou věkovou skupinu tato kniha bude plnit výchovný význam, a pro kterou to bude výborná humorná kniha neuvěřitelných příběhů. Možná to ale nebude záviset na věku čtenáře, ale spíše na jeho mentalitě a smyslu pro humor.

K přečtení

(...) Může se dětská kniha stát událostí roku? V době Harryho Pottera se tato otázka jeví jako nesmyslná. A přece. Dobrodružství čarodějnického učně patří do kategorie knížek pro děti starší, do které se rádi propašovávají i dospělí, s nimiž napínavé vyprávění často cvičí stejně jako s jejich ratolestmi. Už méně zjevné je to u knížek určených těm menším. A přece se na sousedním Slovensku před pěti lety takový titul objevil. Černěhumorné, místy drastické, občas veselé, nikdy však přehnaně vlídné Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče Dušana Taragela s více než výmluvnými ilustracemi Jozefa Danglára se ve své domovině dočkaly již třetího vydání. (...) Graficky i obsahově doslova a do písmene "vymazlená" útlá knížka si bezpochyby najde své příznivce i mezi českými čtenáři.

Magazín OKO

TV Kosmas

Už 100 proListovaných knih

 
 |  Tomáš Weiss

Pozor na strašidlo ÖZROTTÖ!!!
Recenze

Pozor na strašidlo ÖZROTTÖ!!!

Uměle vytvořená pohádka má v našich zemích tradici už od dob Němcové, která vedle pohádek českých sebrala a upravila a tu a tam připsala i pohádky slovenské. Z někdejší ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče
Autor:
Taragel, Dušan
Nakladatel:
Albatros
EAN:
9788000010854
ISBN:
80-00-01085-2
Doporučená prodejní cena:
160 Kč
Originál:
Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivych rodičov
Překlad:
Zelinský, Miroslav
Ilustrace:
Danglár, Jozef Gertli
Popis:
1× kniha, vázaná, 128 stran, česky
Rozměry:
16 × 24 cm
Rok vydání:
2002