Magdaléna Platzová - Sůl, ovce a kamení
Snížená cena

Sůl, ovce a kamení

Nakladatel: One Woman Press 2003
Rozebráno
44 Kč
pohlídat

Anotace

Ve čtyřech volně propojených povídkách (Veronika; Všechny kultury mají svůj vrchol; Sezóna na ostrově; Sůl ovce a kamení), jejichž děj se odehrává v Dalmácii a Praze, se protínají osudy několika generací obyvatel bývalé Jugoslávie a střední Evropy.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Tahle knížka je sice prvotina, ale jedna z dosud nejlepších prací M. Platzové. Společným jmenovatelem knihy, která se skládá ze čtyř povídek je jih. Přesně řečeno území bývalé Jugoslávie nebo ještě lépe Chorvatska. Osobně mám "silná" místa s charakterem v příbězích ráda, nevadí mi detailní popisy ulic, domů a města - spíš je mám mnohem...
Více
Zakoupila jsem tuto knihu, protože miluji Chorvatsko. Můj otec pocházel ze střední Dalmácie a toto prostředí znám velmi dobře. Od knihy jsem čekala něco úplně jiného a byla pro mě velkým zklamáním. Jediné co mohu hodnotit pozitivně je obálka knihy ale ten zbytek je upřímně hrozný, škoda papíru.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Čtyři výpravy na Balkán

Nakladatelství One Woman Press vydalo dosud jedinou knihu české autorky. Jedná se od literární debut třicetileté překladatelky a publicistky, známé zejména z redakce Literárních novin.
Celá recenze

Minirecenze

(...) Z této skrovné látky vytěžila autorka s obdivuhodnou invencí zajímavé postavy a na malé ploše rozvinula jejich roztodivné osudy. Půvab povídek spočívá v pečlivém slovesném zpracování a v povahokresbě figurek, formovaných zvláštním prostředím.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sůl, ovce a kamení
Autor:
Platzová, Magdaléna
Nakladatel:
One Woman Press
EAN:
9788086356204
ISBN:
80-86356-20-5
Doporučená prodejní cena:
147 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 128 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2003