Romain Sardou - A odpusť nám naše viny

A odpusť nám naše viny: historický thriller

Nakladatel: Argo 2003
Rozebráno
253 Kč
pohlídat

Anotace

Děj historického románu je zasazen do Francie roku 1284. K místnímu biskupovi se dostaví podivný kněz Henno Gui, jenž se má ujmout farnosti Heurteloup poblíž Toulouse. Heurteloup upadl v zapomnění už před celými desítkami let, kostel leží v rozvalinách, spousta domů je opuštěna, nikdo neví, co se stalo s jejich obyvateli. Z okolních bažin se prý...
Zobrazit celý text

TITULY V SÉRII: Romain Sardou - historické thrillery

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
I když jsem poměrně mladá čtenářka(v pubertálním věku), tak mě tento román naprosto dostal a myslím si, že je to nejlepší kniha co jsem kdy četla!!!
Na tuto knížku jsem narazil víceméně náhodně a byl jsem víc, než spokojen. Pro mě víc, než Jméno růže. Těším se na dalšího Sardoua, ohlášeného na konec letšního roku.
Opravdu se musím připojit k ostatním recenzím..Výborná knížka se skvělou zápletkou a opravdu hloubáte jestli na tom může být něco pravdy...!? Vřele doporučuji!!!!

Opravdu strhujici a ctive. A rafinovane. Az do uplneho zaveru jsem si marne lamal hlavu, jak chce autor protnout pribehy vsech zucastnenych, aby z toho nebyl 'deus ex machina'. Zvladl to perfektne. I jinak vsechno sedi - nikde zadny anachronismus - a ctenar se zajiste neubrani dojmu, ze se to vsechno docela dobre mohlo stat.

Nekde jsem cetl...

Více
Fascinující kniha,od které se nedá odtrhnout.Strhující děj,jednotlivé kapitoly v sobě skrývají stále něco nového,šokujícího!Skvělě napsáno.Těším se na další dílo autora!
Svižně se odvíjející příběh, mrazivé reálie raného středověku, trochu se závanem fantasy a hororu. Ovšem pointa zajímavá a nutí k přemýšlení. K manipulacím s myslí pohanů při jejich obracení na novou víru v té době určitě ze strany katolické církve docházelo. Jestli mohly dojít až tak daleko, je otázka. A v kontextu se současnou ideologií...
Více
Zobrazit další (3)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sardou, Romain - A odpusť nám naše viny

(...) Sardou nám předkládá temný středověk v takové podobě, v jaké si ji vyobrazuje průměrný kulturní člověk. Jako dobu, kdy vládla církev neomezenou mocí, kdy rozkazy vydával jen ten, kdo měl více síly a vlivu, a hlad a smrt jsou každodenní jevy. Autor pracuje s dobovými reáliemi, a proto se na stránkách objevuje mnoho poznámek pod čarou, která uvádějí zdroj a vysvětlení informace. (...) Právě závěr knihy, autorova pointa, je dle mého názoru vynikající a více než šokující. Kdo čeká klasické rozuzlování, kdy spravedlnost vyhraje na zločinem, ten bude zklamán. Ale právě v tomto nezvyklém závěru vidím taky jeden z kladů a výjimečnost tohoto díla.

Historický thriller nemusí být detektivkou v kostýmech

(...) Románový příběh začíná v malé diecézi ztracené v toulouském hrabství. Zde se odehraje několik tajemných a děsivých zločinů. Bylo by však omylem v románu vidět jen detektivku zahalenou do středověkých reálií. Autorovou ambicí je postihnout čtivou formou širší obraz středověkého života. (...) Detaily dávného života dodávají příběhu na šťavnatosti a přitažlivosti. Aby čtenář nemusel pro objasnění každého málo známého pojmu či jména listovat ve slovníku, doplňují text poznámky pod čarou. (...) Sardouův román je dalším důkazem, že středověk si pro západního čtenáře uchovává stálý půvab.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
A odpusť nám naše viny
Autor:
Sardou, Romain
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788072034970
ISBN:
80-7203-497-9
Doporučená prodejní cena:
298 Kč
Originál:
Pardonnez nos offenses
Překlad:
Navrátilová, Danuše
Popis:
1× kniha, vázaná, 344 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2003