Alan Moore - Z pekla

Z pekla: Melodrama o šesnácti částech

Nakladatel: BB art 2003
Z pekla

Z pekla

719 Kč
Rozebráno
719 Kč
pohlídat
Rozebráno
587 Kč
pohlídat

Anotace

Troufnete si pohlédnout na viktoriánskou Anglii... očima Jacka Rozparovače? Pro milovníky teorií spiknutí přichází dokonale propracovaná lahůdka kombinující historický román s fikcí a mystikou. Film, který podle comicsu vznikl, jen klouže po zamrzlé hladině tohohle děsivého příběhu. Comicsová legenda Alan Moore, tvůrce kultovních comicsů Swamp...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
'Rituální akt, krerý má společnosti vtisknout určitý tvar.' Jestli toto nestojí za existencí všeho. Ta kniha je skvost.
Tento komiks přináši nevšední pohled na dobu jacka rozparovače, a dá se číst i jako literatura faktů.Komiks navazuje pocit jako by Moore při psaní nakoukl do duše samotného Jacka, a nezakrívá ani pohled na brutalní vraždy které jsou až fascinujicně a detailně rozkresleny. Knihu bych doporučil všem milovníkům komiksu ale i literatury faktů a historie.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Příběhy z pekla

Moore svým černobílým komiksem (či snad spíše románem v obrazech) převrátil na ruby veškeré dosavadní představy o nejslavnějším londýnském vrahovi...
Celá recenze

Z pekla

Krátce před koncem roku vyšla kniha, kterou můžeme považovat za jeden z nejzávažnějších počinů tohoto roku...
Celá recenze

Komiks o démonech viktoriánské Anglie

(...) Moorův scénář neumožňuje zběžné čtení. Je vícevrstvý, často využívá metodu náhlých časových střihů a slovních asociací, někdy se děj zcela zastaví a postavy tráví čas obšírnými monology. (...) Alana Moora inspirovala odvážná studie Stephena Knighta Jack Rozparovač: Definitivní řešení z roku 1977. (...) Alan Moore se nespokojil pouze s jedním pramenem, prostudoval veškerou dostupnou literaturu a Knightovu hypotézu dál umělecky rozvíjí. Výsledkem je sice spekulativní, nicméně solidně vyargumentovaná historická studie, která zároveň nepřestává být strhujícím příběhem.

Přes rameno Rozparovače

(...) Mistrovská, nejen překladatelská práce Viktora Janiše, technické zvládnutí počeštění knihy i pevná vazba - to vše je odvedeno více než nadstandardně. Výsledkem je jedna z nejpozoruhodnějších knih, které přinesl uplynulý rok. (...) Teprve ve druhé řadě je to také výtečné komiksové dílo - takové, že si neumím představit předsudek, vůči němuž by neobstálo. Z pekla je knihou monumentální, ovšem zdaleka ne jen z vnějšku. Její vnitřní propracovanost, vskutku architektonické propojení jejích složek, vzbuzuje mnohem větší úctu než oněch bezmála šest set stran.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Z pekla
Autor:
Moore, Alan
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788073411725
ISBN:
80-7341-172-5
Doporučená prodejní cena:
690 Kč
Originál:
From Hell
Překlad:
Janiš, Viktor
Ilustrace:
Campbell, Eddie
Popis:
1× kniha, vázaná, 576 stran, česky
Rozměry:
18,5 × 25,5 cm
Rok vydání:
2003 (1. vydání)