František Novotný - Další den ...

Další den Valhaly - Dopoledne

Nakladatel: Triton 2002
Rozebráno
170 Kč
pohlídat

Anotace

Přesně 25 let poté, co byl nad západní frontou sestřelen, se německý von Gallwitz vrátil - jako Dveřník, aby umožnil nacistům nasadit tajnou magickou zbraň. Z trosek západní civilizace vystává obludný nacistický svět, kde místo fyzikálních zákonů vládne magie. Magii musí při boji využívat i skupina vědců, kteří jsou podle Rooseveltova plánu jedinou...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hravá sci-fi po česku

(...) Čtenář má nakonec pocit, že s ním autor hraje překonstruovanou hru, nadto zápletka je někdy tak složitá, že by k lepší orientaci bylo vhodné mít po ruce zápisník pro poznámky. Ale autorův smysl pro napětí i humor a dobrá obeznámenost s reáliemi dějin dvacátého století udrží pozornost i navzdory určité "přefouknutosti" románu.

Co by bylo, kdyby...

(...) Valhala je svět existující mimo pozemský čas. Zde se mohou setkat zemřelí bojovníci nejen z první, ale jak se později ukáže i z druhé světové války. Stávají se vojáky v armádě vládce Valhaly Ódina, jenž bojuje se svým úhlavním nepřítelem Súrtem, pánem draků. (...) Letecké souboje v Novotného podání berou dech, aniž by postrádaly zdání dokonalé autenticity. Bitevní scény jsou ale jen třešničkou na dortu. Autor má vyprávění pevně v rukou a kormidluje jeho tok do stále složitějších dějových proudů. (...) Ačkoliv Další den Valhaly dějově navazuje na první knihu, tón je radikálně odlišný. Novotný je jako autor sebejistější a nepotřebuje již čtenáře hypnotizovat akcí. Namísto toho nastupuje spíše dobrodružství ducha.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Další den Valhaly - Dopoledne
Autor:
Novotný, František
Nakladatel:
Triton
Edice:
Trifid
EAN:
9788072543007
ISBN:
80-7254-300-8
Doporučená prodejní cena:
189 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 392 stran, česky
Rozměry:
11 × 16,5 cm
Rok vydání:
2002