Karel Durman - Popely ještě ...

Popely ještě žhavé I. - Válka a nukleární mír: Velká politika 1938-1991 díl I. Světová válka a nukleární mír 1938-1964

Nakladatel: Karolinum 2004
Není skladem
423 Kč
pohlídat

Anotace

Tato publikace je vynikající historickou syntézou světových dějin od rozkladu evropských demokracií a nástupu totalitních režimů koncem 30. let 20. století v Evropě do karibské krize a Chruščovova pádu v roce 1964. Karel Durman pojednává mimo jiné o světě ve stínu nacistického Německa, druhé světové válce, bipolární studené válce, destabilizaci koloniální soustavy či tzv. hnutí nezávislých.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Zcela vyhraněný přístup dějinám. Věta, která uzavírá úvod, napovídá v jakém stylu se budou nést následují stovky stran. 'Pravda není nikdy ani červená ani modrá, je vždy šedá a především není politicky korektní.' Až na velmi malé místo věnované Československu a jeho 'příspěvku' ke světovým dějinám se jedná o vynikající vědeckou práci. Pochvalme i přehledný rejstřík a rozsáhlý poznámkový aparát.
Vlastnit tuto knihu je naprostou povinností každého vážnějšího zájemce o novější dějiny. Záběr je ohromný a kniha začíná i končí příznačně v sovětských tmách. Avšak nejde jen o souboj dvou supervelmocí, protože to jak dokázal autor čtivě popsat například dění na Blízkém východě a na mnoha dalších místech, která se mnohdy nekryla s frontami studené...
Více
Jedna z mála knih, které se věnují i mimoevropské historii v období po 2. světové válce v neuvěřitelném záběru. Nemůžu se dočkat až vyjde 2. díl, ale autor si sním zřejmě dává načas.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Popely ještě žhavé I. - Válka a nukleární mír
Autor:
Durman, Karel
Nakladatel:
Karolinum
EAN:
9788024606972
ISBN:
80-246-0697-6
Doporučená prodejní cena:
470 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 608 stran, česky
Rozměry:
17 × 24 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)