Ondřej Neff - Tma 2.0

Tma 2.0

Nakladatel: Milenium Publishing 2003
Tma

Tma

449 Kč
Skladem
449 Kč
Tma

Tma

323 Kč
Rozebráno
323 Kč
pohlídat
Tma

Tma

314 Kč
Rozebráno
314 Kč
pohlídat
Rozebráno
215 Kč
pohlídat

Anotace

Co se to stalo s naším světem, ve kterém elektřina přestala fungovat jako technická síla? Ondřej Neff si nepřestal klást tuto otázku ani po roce 1998, kdy román Tma vyšel poprvé. Tak vznikla zcela přepracovaná verze původní Tmy. Zůstalo z ní to původní, fascinující líčení rozvratu. Ale co bylo potom, jaký svět vznikal na troskách starého, jací lidé...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Hodně povedené, myslím, že docela dobrý obraz mentality lidstva, ta tma skutečně ve většině z nás pořád je... Výborná kniha.
..jak dokazal p.Neff tak presne vylicit konec nasi civilizace a nasledný vývoj lidstva.Kniha je ctiva podobne jako Nadace od Asimova.Kniha mi potvrzuje muj nazor na lidi,vetsina je snadno manipulovatelne stado v jakemkoliv rezimu.Prvnich 100 stranek nejde cist jednim dechem,po kazde kapitole na hodinu odlozit a pak dalsi ...Realisticke vyliceni...
Více
Byl jsem naprosto pohlcen dějem této knihy. Naprosto úžasně napsaná knížka o tzv. elektrické smrti. Nejužasnější na tom celé je, že se to odehravá v naší domovině a tak si lehko představíte, jak by to tady u nás vypadalo. Takže jsem tomu všemu věřil a hltal jsem stránky jednu po druhé.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

KNIHA: Tma

(...) Tma je katastrofický román. Autor si vymyslel, že náhle zhasnou všechna světla, elektřina nefunguje. Ke konci to vysvětluje přepólováním magnetických pólů, což je věc patrně fyzikálně přijatelná. Ovšem hlavní smysl spočíval v předvedení toho, jak se demokracie - nejen v naší republice, ale i v okolních zemích - může rychle změnit v diktaturu lůzy, v obrovskou krutovládu. Prostě najednou selže vláda, celé vedení země, armáda, policie, úřady.

K přečtení

(...) Komu se v Neffově polit-fiction, říznuté groteskním hororem, bude zdát civilizační pád příliš strmý, kdo je přesvědčen, že racionální skořepina naší civilizace je přece jen pevnější, že kooperace má větší sílu než teror, může se pak s knihou hádat a klást si otázky, co by proti popsanému pádu a nastolení vlády Temna podnikl on sám. A to je jenom další doklad výtečné práce, kterou Ondřej Neff v druhé verzi Tmy odvedl.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Tma 2.0
Autor:
Neff, Ondřej
Nakladatel:
Milenium Publishing
EAN:
9788086201320
ISBN:
80-86201-32-5
Doporučená prodejní cena:
239 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 336 stran, česky
Rozměry:
14 × 20,5 cm
Rok vydání:
2003