Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Naučná> Společenské vědy> Ostatní>kniha Makom. Kniha míst

Obálka titulu Makom. Kniha míst

Makom. Kniha míst

Václav Cílek

Popis: 1× kniha, vázaná, 268 stran, 13 × 20 cm, česky - více

Běžná cena: 288 Kč
U nás ušetříte: 29 Kč (10 %)
Naše cena dnes: 259 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 235 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Mám zájem
Rozebráno
Rozebráno
Titul je vyprodaný.
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):


Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

Anotace

Slovo makom pochází z hebrejštiny. Znamená místo, ale je to spíš místo v srdci, protože vesmír jsou (jak se říká) hlavně vztahy. V kabale je význam slova makom ještě závažnější představuje šesté nebe, kde se vše předurčuje. Uprostřed šestého nebe je temná propast Daat Berija, z níž vychází hlas, jež dává poznání. Předkládaná kniha má prostší cíl. Navazuje na knihu o krajinách vnitřních a vnějších a v první části se obrací k reálným místům k čarodějnému lesu u Kuksu, k paládiu ve Staré Boleslavi, k Vojtěšské huti na Kladně i k situacím, kdy Balkán je víc než celá Evropa. Ptáme se zde, kde žijeme a odkud pocházíme. V druhé části, nazvané Zeitgeist duch doby nás víc zajímá, v jaké době to vlastně žijeme a kam směřujeme. V části třetí, nazvané Bohové, buddhové a trpaslíci se nám jedná zejména o trpaslíky, o to co nás přesahuje a co vůbec nezapadá do každodenního života.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Makom. Kniha míst

  • Nakladatel: Dokořán
  • ISBN: 80-86569-91-8, EAN: 9788086569918
  • Ilustrace: Střížek, Antonín
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 268 stran, 13 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20 cm
  • Rok vydání: 2004 (1. vydání)

Recenze

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Tomáš Božek, Příbram, 2.5.2006

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
výtečná kniha. pro toho, kdo má rád přírodu, venkov... takové to přímé, pěkné, možná trochu staromódní

Václav Cílek

Václav Cílek (* 11. května 1955)
geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí.“

Výběrová bibliografie:

Píseň pro odcházející duši, 1997
Krajiny vnitřní a vnější, 2002, druhé, doplněné vydání 2005
Makom. Kniha míst, 2004, druhé, doplněné vydání 2007
Mrtvá kočka. Sbírka zenových říkadel, básniček a překážek, 2002 (ed.)
Deset obrazů krocení býka, 2004 (ed.)
Tsunami je stále s námi, 2006
Borgesův svět, 2007
Nejistý plamen, 2007, druhé, doplněné a aktualizované vydání 2008 (spolu s Martinem Kašíkem)
Dýchat s ptáky, 2008
Orfeus. Kniha podzemních řek, 2009
Archeus. Fragment radostné vědy o trpaslících, 2010
Obraz krajiny. Pohled ze středních Čech, 2011 (s kolektivem autorů)

 
zavřít