Rupert Thomson - Kniha zjevení

Kniha zjevení

Nakladatel: Mladá fronta 2008
Rozebráno
251 Kč
pohlídat

Anotace

Strhující příběh navazuje velice osobitým způsobem na dlouhou tradici, jež se v anglické literatuře vine od gotického románu až po Sběratele či Mága Johna Fowlese. Kniha zjevení je příběh sexuálního zneužití, ale též izolace, ztráty vlastní identity a jejího bolestného hledání. Román je napsán svěžím jazykem, nabízí četná čtenářská překvapení a...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Pod nejhlubší vrstvou

(...) Hrdina, který se ve snaze zachovat si naprosto nezbytné minimum živoucího jedince vzdal své subjektivity a individuality, se ocitá v nepochopitelné situaci " přeživšího", poznamenané oběti. Pokouší se tak opětovně získat některé aspekty svého dřívějšího já, odložené sociální vazby a poztrácenou osobnost. (...) Thomsonův román nestrhne komplikovanou dějovou linií, ve své místy až pozvolnosti působí přízračněji, postupně buduje psychologický portrét obnovené osobnosti, člověka, který v mezní situaci odložil téměř vše a nyní se pokouší porozházené vrstvy dohledat a obléci. Některé ty " šaty" byly odneseny neznámo kam, po těch lze alespoň pátrat. Jiné jsou pohodlně k dispozici na ramínku v dobře známé skříni. Najednou ale nesednou.

Tři ženy, jeden muž, únos a týrání

Jedna zkušenost může změnit celý život. Jak překonat trauma z násilí, které je na člověku pácháno? A když přežijete, jak pokračovat dál?
Celá recenze

Křivda za křivdu je nejsnazší strategií Zla

(...) Jakkoli se autor nakonec výrazově od slavného vzoru značně odchýlil, podařilo se mu uchovat drama textu tím, jak dokáže skrýt jeden příběh v druhém. Kniha zjevení totiž nevypráví jen o posttraumatickém stavu, ale doslova o neschopnosti Angličanů svěřit se druhým s břemenem, které si s sebou vlečou.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Kniha zjevení
Autor:
Thomson, Rupert
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020412423
ISBN:
978-80-204-1242-3
Doporučená prodejní cena:
279 Kč
Originál:
The Book of Revelation
Překlad:
Nagy, Ladislav
Popis:
1× kniha, vázaná, 232 stran, česky
Rozměry:
14 × 20 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)