Tvrtko Vujity - Viděl jsem peklo

Viděl jsem peklo

Nakladatel: Noxi 2004
Rozebráno
206 Kč
pohlídat

Anotace

Unikátní reportáže ze zemí, kam získat turistické vízum je takřka nemožné, či dokonce z míst, o nichž nemá veřejnost ani zdání. Šokující vyprávění o lidech s neobvyklými osudy, kteří žijí na periferii společnosti. Reportáže o utajené kolonii malomocných v Rumunsku, o životě a ve stínu Černobylu, o dětech nemocných AIDS, o falšovatelích smrti, o životě v Sevení Koreji ad.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(15x)

Vaše hodnocení
Tato kniha je vážně fantastiscká,obdivuji Tvrdka a jeho tým,kam až se jen dostal-škoda,že i jiní lidé nemůžou o této 'katastrofě'-jako je Etiopie,nebo děti nakažený Aids více napsat,nebo i natočit...Každopádně jen a jen doporučuji!!!Teď čtu Peklo 2 a zatím je to také zajímavé-Tvrdko nezklamal,tak jen tak dál!!
Četla jsem I. i II. díl. Mohu jen napsat, že je to neuvěřitelné. Po přečtení obou hnih jsem si přehodnotila žebříček hodnot. Knihu doporučuji všem!!!
Kniha se mi velice libila a jak bylo zmineno v mnoha prispevcich je opravdu jen pro silne povahy.
jeste jsem ji necetla uplne celou (zatim jsem nestihla koreu a posledniho zajatce) ale pri cteni se mi zdalo cim dal vic neuveritelne ze tohle se deje dnes, v 21.stoleti.... kdyby to bylo pred 100 lety.... lidi si stezuji jak maji tezky zivot ale kdyz jsem cetla deti AIDS bylo mi do breku.... kdyz jsem cetla o etiopii nechtela jsem tomu verit,...
Více
Kniha mne zaujala kdesi v Globusu či Tescu, poté, co jsem si přečetl zadní stranu, neváhal jsem, a koupil jí. Přečetl jsem jí jedním dechem za cca.5 hodin a můžu říci, že tak poutavou knihu jsem dlouho nečetl...
Kniha je to opravdu velice silna, bohuzel /bohudik/ se mi tezko posuzuje nakolik je pravdiva, nakolik je pozmenena prekladem a pod. Nicmene mel by si ji precist kazdy clovek. Hodne zmenila muj pohled na zivot a svet jako takovy. Vzbudila ve me zajem o krajiny, lidi a udalosti, ktere by rozhodne stali o vic pozornosti nez jim svet venuje.
Tato kniha se snaži ukazat světu to, co možná ani nechce vidět. Většinou totiž žijem v domění, že to o čem nevíme neexistuje. Při čteni tehle knihy mě přepadal obrovský pocit bezmoci. Přestala jsem se zabívat zbytečnostmi jako je špatna pisemka. Po přečteni teto knihy si budete važit života.
Já o téhle knize musím napsat...............NEUVĚŘITELNÉ
tahle kniha by měla být povinná pro všechny lidi, po přečtení se mi změnil názor na život, měli bychom si víc vážit toho co máme. vynikající

fakt HARD CORE novinář tenhle Tvrtko... Jinak sem byl v šoku od začátku do konce ! Po tomhle počtení pro Vás např.návštěva u zubaře bude procházka rájem...

Kniha mě šokovala, protože sem netušila,že něco takového na světě existuje. Je psaná velmi autenticky a moc se mi líbila!
Knizka je dost zajimava ale rozhodne to neni cteni pro slabsi povahy. Bez legrace. Co mne ale docentne rozladilo je preklad - misty je opravdu strasny (prekladatel zrejme neumi cesky) navic je text plny chyb a preklepu. Opravdu neumim posoudit, jak moc preklad zmenil vyznamy vet, asi se zkusim na nejake detaily zeptat autora a uvidime.

kniha je a chce byt sokujici. precetl jsem si ji rad a je to opravdu drsnejsi zalezitost, ktera vyvolava spoustu otazek jsem rad ze jsem si ji precetl. co mi vsak nejak nesedi je napriklad ve druhem vypraveni (navsteva kolonie malomocnych v Etiopii), na strane 36. Autor je se svym kameramanem a doktorkou Axmanovou v letadle zde je obtezuje maly...

Více
Já tam byl viděl to, Tichilesti neni peklo, je to smutné místo Tvrtko dost přehání.Na základě jeho informací z knihy jsme byli vystrašeni. Žádní vojaci, žadnej notorickej personal.
Zobrazit další (11)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Reportáže z míst plných děsu

(...) Dvaatřicetiletý novinář, který se k válečnému zpravodajství dostal náhodou, v obklíčení za války v bývalé Jugoslávii, vypráví děsivé příběhy z různých míst země: byl v utajené kolonii malomocných v Rumunsku, poté se dostal do mnohem větší osady stejně nemocných v Etiopii, vypravil se k černobylskému reaktoru nebo do Severní Koreje.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Viděl jsem peklo
Autor:
Vujity, Tvrtko
Nakladatel:
Noxi
EAN:
9788089179152
ISBN:
80-89179-15-0
Doporučená prodejní cena:
229 Kč
Originál:
Pokoli Történetek
Překlad:
Dimitrovová, Táňa a Navrátil, Martin
Popis:
1× kniha, vázaná, 328 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)