William L. Shirer - Vzestup a pád Třetí říše

Vzestup a pád Třetí říše: Dějiny nacistického Německa

Nakladatel: L. Marek 2004
Vzestup a pád Třetí říše

Vzestup a pád Třetí říše

801 Kč
Skladem
801 Kč
Rozebráno
332 Kč
pohlídat

Anotace

Monumentální studie Hitlerovy Třetí říše od Williama L. Shirera je od svého prvního vydání v roce 1960 vyzdvihována jako rozhodující dokument nejtemnějšího období minulého století. Kniha nabízí napínavě podanou analýzu toho, jak Adolf Hitler téměř uspěl ve své snaze dobýt svět.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Vynikající kniha. Není co dodat. Nyní, po jejím dočtení, mám chuť ji číst znovu. Velmi čtivé, doplněné mnoha citacemi z deníků, tajných rozkazů, projevů atd. Opravdu to nejlepší, co jsem na toto téma mohl číst. Poděkování též vydavateli za opravdu skvělé provedení knihy.
Tato kniha je ta nejlepsi jaka kdy byla napsana o treti risi, druhe svetove valce a jejich nasledcich. Tato kniha by mela byt povinym ctenim pro ceske obcany i pro vsecny obcany z byvalych komunistickych zemi. Preference komunistu by klesly na dramaticky nizkou uroven.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Nacistická zvěrstva z první ruky

(...) Shirerovo dílo je psáno velice čtivou formou, více než tisíc stran textu je prokládáno mnoha citacemi německých pohlavárů, které byly nalezeny v dokumentech, nebo při výpovědích před Norimberským tribunálem. (...) Je to standardní a dnes již klasické dílo o Třetí říši, které bylo ve své době kritizováno německými historiky a samotným kancléřem SRN Konrádem Adenauerem. Není však divu, nezamlčuje rozsah a racionální plánovitost nacistických zločinů. (...) Nespornou výhodou je však její autentičnost, protože se Shirer zaměřil na studium a použití primárních pramenů, které užíval, ač bez formálního vzdělání historika, bez vážnějších prohřešků proti postupům moderní historiografie.

Ke studiu

(...) Shirer před válkou a v prvních letech války působil v Berlíně jako zpravodaj Chicago Tribune a CBS. Měl tak ojedinělou možnost poznat atmosféru, fungování i klíčové politiky Třetí říše.
Na autentických prožitcích kniha nestojí, je to poctivé historické dílo, plné citací z dobových dokumentů. Schirerovy postřehy vyplývající ze znalosti prostředí a dějů jsou v tisícistránkové knize používány jako koření, které jí dává neopakovatelnou chuť. Lehký novinářský styl, který dobrý český překlad Ludvíka Gréce zachoval, činí objemnou knihu čtenářsky dobře stravitelnou.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Vzestup a pád Třetí říše
Autor:
Shirer, William L.
Nakladatel:
L. Marek
EAN:
9788086263519
ISBN:
80-86263-51-7
Doporučená prodejní cena:
390 Kč
Originál:
The Rise and Fall of the Third reich
Překlad:
Gréc, Ludvík
Popis:
1× kniha, vázaná, 1120 stran, česky
Rozměry:
15 × 20,5 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)