Antonín Líman - Paměť století: ...

Paměť století: Ibuse Masudži

Nakladatel: Academia 2004
Rozebráno
266 Kč
pohlídat

Anotace

Antonín Líman, znalec japonské kultury a literatury, překladatel a pedagog, jenž dlouhá léta působí na zahraničních univerzitách, nám ve své knize předkládá rozbor díla jednoho z největších japonských spisovatelů dvacátého století: Ibuse Masudžiho. Česky vyšel v roce 1977 Ibuseho román Černý déšť a roku 2000 průřez jeho tvorbou pod názvem Kosatec.O...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení

Podle názvu Paměť století jsem očekával, že si přečtu o autorovi některé životopisné údaje. těch je velmi málo. Rozbor jeho jednotlivých povídek a jednoho románu je skvělý, ale rád bych se o autorovi dověděl více. Např. kdy se oženil, jaký vliv na jeho tvorbu měla jeho žena, kdy byl vyznamenán a kdo jsou další autoři na fotografii.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

O Japonsku očarene

Prostredníctvom knihy Paměť století: Ibuse Masudži môžme nazrieť do sveta zvaného Japonsko, ktoré je pre nás stále vzdialené a záhadné, hocako by sme jedli na porceláně Mikasa a vozili sa v Tojotě.
Celá recenze

Ke studiu

(...) Rozbor Ibuseho díla nebude ve svém celku stravitelný pro širší čtenářskou obec, zaujmout může tam, kde autor hledá paralely k japonské "paměti století" v evropské kultuře, a poslední kapitolou, již tvoří překlady dvou Ibuseho povídek. (...) Límanovy úvahy se rozbíhají různými směry a do rozličných žánrů, někde je lze označit za esej, jinde se svým charakterem blíží vědecké práci. Právě v tom je ovšem Límanovo pojetí literární studie originální a inspirativní.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Paměť století: Ibuse Masudži
Autor:
Líman, Antonín
Nakladatel:
Academia
EAN:
9788020012623
ISBN:
80-200-1262-1
Doporučená prodejní cena:
295 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 328 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)