Eidži Jošikawa - Musaši

Musaši: Nejslavnější samuraj všech dob

Nakladatel: BB art 2007
Musaši

Musaši

899 Kč
Rozebráno
899 Kč
pohlídat
Rozebráno
587 Kč
pohlídat

Anotace

Historický román Musaši od Edžiho Jošikawy je poutavým vyprávěním o časech, kdy se v 17. století po dlouhém období válek ujímá vlády nad Japonskými ostrovy rod Tokugawů a nastolí nový řád. Hlavní hrdina, Mijamoto Musaši, je jedním z těch, kteří bojovali na straně poražených. Z nezkrotného mladíka se po pečlivém studiu cesty meče vyvine samuraj,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Kdo má rád japonskou kulturu a samuraje, ať neváhá ani minutu.
Skvělá kniha i těch skoro tisíc stranek se čte jedním dechem....
Kdo má rád japonskou kulturu a samuraje skřípe zubama nad převodem jednotek do metrického systému. Překladatele bych za věty 'Protože se děj románu odehrává na přelomu japonského středověku a předmoderního období, bylo nutné některé kulturní odlišnosti převést do našeho prostředí. V první řadě se jedná o měrné jednotky, čtenář není zatěžován...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Prošermovat se k transcendentnu

Románů o samurajích existuje mnoho, jeden však má mezi nimi výsadní postavení. Jmenuje se podle hlavního hrdiny Musaši, napsal jej v roce 1930 Eidži Jošikawa a česky nyní vychází ve druhém vydání.
Celá recenze

Samuraj a Natelyho děvka

(...) Žánrově je Musaši dobrodružný román, ale příznivci „velké“ literatury nemusejí mít strach. Samuraj sice často bojuje, ale boj není jeho hlavním cílem. Je pomocníkem na cestě k dokonalosti. Jošikawa se nevyžívá v detailních technicko-pohybových popisech jednotlivých soubojů. Jsou odbyty rychle, více pozornosti je věnováno přípravě na duel a vysvětlení okolností, které k boji vedly (podobně se s nezbytnými akčními scénami vypořádával například Isaac Asimov ve svém slavném cyklu Nadace). (...) Velký podíl na komfortním zážitku má i překladatel Martin Tirala. Dokázal svou práci odvést tak, že i čtenář, který nemá o japonské historii ani páru, může po Musašim v klidu sáhnout a číst.

Prošermovat se k transcendentnu

(...) do českého prostředí se konečně dostala postava, která je důležitým nejen popkulturním emblémem. Japonsko teď sice není v módě tolik jako třeba v osmdesátých letech, nicméně koho alespoň trochu zajímají samurajové a jejich doba, ten by se tloušťky Jošikawovy knihy neměl zaleknout.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Musaši
Autor:
Jošikawa, Eidži
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788073810191
ISBN:
978-80-7381-019-1
Doporučená prodejní cena:
690 Kč
Originál:
Mijamoto Musashi
Překlad:
Tirala, Martin
Popis:
1× kniha, vázaná, 936 stran, česky
Rozměry:
16 × 24 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)