Arturo Pérez-Reverte - Královna jihu

Královna jihu

Nakladatel: Knižní klub 2005
Rozebráno
233 Kč
pohlídat

Anotace

Teresa Mendozová je chytrá a odvážná žena, vážená občanka španělské Marbelly. Má skvělou intuici, "hlavu na čísla" i dost štěstí na to, aby se stala špičkou ve svém oboru podnikání, jímž je hašiš a kokain. Jako chudá mexická dívka se seznámila s "Blonďákem" Dávilou, pašerákem a letcem, který se živí transportem drogových zásilek do USA. Když však...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Tuto knihu jsem začal číst někdy v lednu, ale její rozjezd, narozdíl od mnoha knih P-R, je hodně komplikovaný a začíná v jednom Mexickém státě (Sinaloa), který nikomu nic neřekne... Knihu jsem pro velké vytížení odložil a šáhl po ní až v dubnu a popřečtení pár stran a srovnání si začátku v hlavě se vše rozjede takovým stylem, že sice stále nevíte...
Více
Kniha stejně uchvacující jako Pérez-Revertův Hřbitov bezejmenných lodí. Mimochodem, v jedné větě se obě knihy protnou, tak si nalejte tequilu na Strakáčovu památku, čtěte pečlivě a hledejte... :)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Knižní tipy

(...) Arturo Pérez-Reverte (1951) patří mezi nejzajímavější španělské autory současnosti. Už v románu Dumasův klub jsme mohli ocenit jeho zaujetí pro Tři mušketýry a schopnost Dumasovo dílo vynalézavě propojit s vlastní tvorbou. Pérez Reverte tehdy v "satanském" a nyní v "mafiánském" příběhu ukázal, že jej láká vytvářet postavy nejednoznačné, ani dobré, ani zlé, ať už stojí na jakékoli straně.
Místy brutální, místy neosobní paradokumentární styl Královny jihu navíc připomíná i vynikající Soderberghův film Traffic: Válka gangů.
HODNOCENÍ LN: * * * *

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Královna jihu
Autor:
Pérez-Reverte, Arturo
Nakladatel:
Knižní klub
EAN:
9788024213620
ISBN:
80-242-1362-1
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Originál:
La reina del sur
Překlad:
Medek, Vladimír
Popis:
1× kniha, vázaná, 464 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 20 cm
Rok vydání:
2005 (1. vydání)