Corinne Maierová - Lenosti, buď pozdravena!

Lenosti, buď pozdravena!: O umění a nutnosti dělat toho v práci co nejméně

Nakladatel: Rybka Publishers 2005
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Elegantní a trefné pojednání o absurditě světa firem, zábavná a inteligentní kritika psaných i nepsaných pravidel, kterými se firma – a koneckonců dnešní svět vůbec – řídí a kterým důvěřuje stále méně lidí. Vyzývá k nenápadné revoltě ve světě, pro který nemá smysl se obětovat a který nám beztak neskýtá žádné jistoty. Ale pracovat a vydělávat peníze...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
DOPORUČUJI všem zaměstnancům a zaměstnavatelům na celém světě. Před Vašim nástupem do prvního zaměstnání si tuto knihu přečtěte. Vy,mnoholetí zaměstnanci, porovnávejte knihu s realitou ve Vašem zaměstnání. Při souhlasu s autorkou změňte zaměstnavate. Při nesouhlasu děkujte zaměstnavateli. Tak a teď do čtení.
Vřele doporučuju: autorka se trefila do černého. To, co popisuje, se zdaleka netýká jen její rodné země. Nejspíš má vzdálené kořeny v Čechách...

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Silně přeceněné rebelství nespokojené podřízené

(...) Maierová si se sarkasmem všímá nesmyslných nároků nadřízených, vyžadovaného pokrytectví a nespravedlivého selektování. Nelze jí upřít výstižné vykreslení například neosobního firemního jazyka a několikrát se jí daří najít trefnou paralelu mezi firemními proklamacemi a komunistickou ideologií, její styl je však monotónní a nevede k žádné pointě.

Jste blbec, tak plaťte, šéfe

(...) Našinec, hýčkající si stále ještě nesamozřejmou svobodu, bývá alergický na srovnávání krvavých diktatur s vcelku nevinnými absurditami současnosti, rozparáděná Maierová jej ale svou analýzou přiměje trochu slevit. Jazyk firmy se v jejím podání jazyku totality opravdu podobá. (...) Výčet absurdit, které tahle anarchistka ve státních službách posbírala, zdaleka nekončí u hovorů nad ranní kávou. Maierová sžíravě glosuje ochotu většiny zaměstnanců kdykoli sklopit uši před sebevětší pitomostí, důvěru manažerů v draze placené poradce a vymýšlení nesmyslných „strategií rozvoje“, diskriminaci ukrytou za povinnými úsměvy i nedotknutelná tabu firmy, jakým je například přiznání, že do práce chodíte kvůli penězům.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Lenosti, buď pozdravena!
Autor:
Maierová, Corinne
Nakladatel:
Rybka Publishers
EAN:
9788086182841
ISBN:
80-86182-84-3
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Originál:
Bonjour paresse
Překlad:
Sixtová, Olga
Popis:
1× kniha, vázaná, 134 stran, česky
Rozměry:
13 × 20,5 cm
Rok vydání:
2005 (1. vydání)