Jana Němcová - Z deníku lesbičky

Z deníku lesbičky

Nakladatel: Clever Toys 2005
Rozebráno
134 Kč
pohlídat

Anotace

Knižní podoba deníků autorky.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(38x)

Vaše hodnocení
Kniha mě překvapila - žádné militantní útoky na majoritní společnost, ani převaha peprných erotických scén... Prostá, ale velmi čtivá a zajímavá zpověď mladé dívky, která hledá lásku a nachází většinou jen nepochopení a odmítání... Autorka má výborný vypravěčský styl, kniha moc nepůsobí jako přepis deníků, ale vědomí, že je to skutečný příběh ještě...
Více
Když se mi tahle knížka dostala do rukou, byla jsem trochu na rozpacích. Kvůli názvu a spíš kvůli tomu, že mi ji půjčil učitel. Ovšem po přečtení prvních pár stránek mě vážně dostala. Nejde tu jen o prvoplánové lesbické nebo sexuální dílko, ale taky mě dostává, jak bravurně autorka dokáže posat všechny aspekty života. Navíc je to spíš psychologický...
Více
Tohle je skutečně ta nejlepší četba, k jaké jsem se kdy v životě dostala. Originální a velice srozumitelný styl autorky čtenáře provede jejím nejtěžším životním obdobím.
Škoda, že je tahle krásná kniha už vyprodaná, koupil bych ji všem svým přátelům k vánocům. Nevíte, jestli nebude mít druhé vydání?
Moc hezké dílko, výborný napínavý děj a strhující zápletky. Nejzajímavější autobiografie, co jsem kdy četla.
Překvapila mě otevřenost autorky, která nic nezastírá, neuznává žádné tabu a nevynechá žádnou intimní podrobnost ze svého života. Jsem ráda, že jsem tuto autobiografii četla.
Autobiografie Jany Němcové mě příjemně překvapila svojí naprostou otevřeností a 'živým' způsobem vyprávění. Na to, že je to debut neznámé autorky je dílo mimořádně dobře zpracované. Bylo to pro mě moc příjemné překvapení.
.. svým nekomplikovaným stylem mně autorka přiblížila mně neznámý svět pocitů :-). Krásná knížečka opravdu.. Nejen jak popisuje události, jak se dály. Nejen pocity, se kterými se nám -čtenářům- upřímně otevírá. Přeji autorce, aby se její štěstí naplňuje tak, jak kniha napovídá. Děkuji, je to rozkošná knížečka a známým ji rád doporučuji!
Tato autobigrafie mě naprosto fascinovala po všech stránkách.
Hodně se mi líbí, jakým způsobem je to celé napsané. Ta přímost bez zbytečných odboček mimo hlavní děj je pro mě vítána. Už mám dost amerických novel se 600 stranami, které neustále odbočují od hlavní dějové linie a natahují zbytečně celoý román. Tato autorka nikam neutíká a proto dokáže čtenáře bavit od první strany po stranu poslední. Není tam...
Více
Moc jsem se u toho pobavila, je to super.
Výborná kniha pro nenáročné čtenáře, jako jsem já. Rychleji jsem žádnou knihu ještě nepřečetl. Zajímavé bude její pokračování. Bude-li.
Je to dost dobrý, autorka moc krásně dokáže popisovat svoje pocity. Už dlouho se mi žádná knížka tak nelíbila.
jsem strašně ráda, že jsem se dostala k tomuto vyníkajícímu dílu. Přečtení této knížky mě skutečně obohatilo.
Z deníku lesbičky je velmi zajímavá a otevřená výpověď, jejíž přečtení nemůže nechat nikoho chladným. Ještě několik dní po jejím přečtení jsem na tuhle knihu musela hodně často myslet.
Jana Němcová mi svým stylem oslovení čtenáře připomíná tak trochu styl beat generation. Její forma sdělení ale není tolik útržkovitá a tak se lépe čte. Vskutku výtečná záležitost, kterou stojí za to si přečíst.
Předchozí komentář musel napsat jedině nějaký negramotný člověk, nebo někdo, kdo tuhle knížku vůbec nečetl. Autobiografie Z deníku lesbičky je senzační dílo. Na rozdíl od předchozího 'kritika' mně nevadí, že autorka není světová celebrita. Vždyť i příběhy obyčejných lidí jsou často velice zajímavé, mnohdy zajímavější, než příběhy slavných.
Je to velice živě a barvitě napsané, takže po přečtní knížky jsem měla pocit, že hlavní hrdinku Janu znám osobně. Člověk má během četby pocit, jako by ten příběh sám prožíval.
Jedním slovem NÁDHERA!!!
Tahle kniha je velmi kouzelné dílko, naprosto mě nadchla. Četl jsem ji třikrát znovu a dokola.
Myslím, že 'Z deníku lesbičky' je nejzajímavější a nejkrásnější knížka, co jsem kdy vůbec četla. Tahle knížka skutečně stojí za přečtení.
Tuhle knížku jsem si přečetla hned čtyřikrát po sobě a stále v ní objevuji něco nového. Je to moc krásná autobiografie
Oceňuji na knížce zejména její jemný humor a ironii. Je to dobré.
Moc se mi líbí, s jakou otevřeností a jak barvitě dokázala autorka zpracovat svoje deníky. Zvláště jsem uvítala, že kniha je chronoligicky upravená v čase a nepřelétává v čase sem a zpátky, jako někteří autoři. Moc se mi to líbilo.
Z deníku lesbičky je moc zajímavá a inteligentní kniha. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.
Líbí se mi specifický styl, kterým je autobiografie napsaná, torchu mi to připomíná mého oblíbeného autora J.I.
Četl jsem již mnoho autobiografií, ale Z DENÍKU LESBIČKY je jednoznačně nejzajímavější ze všech. Je to úžasná kniha.
Tato autobiografie vtáhne čtenáře dokonale do děje, jelikož autorka tu popisuje svoje city a pocity popisuje mimořádně barvitým způsobem. Teprve po přečtení téhle knížky dokáže 'normální' člověk pochopit prožívání problematického období coming outu.
Knihu Z deníku lesbičky jsem sice četl před deseti lety, ale pořád ve mně doznívá ten pocit, který ve mě příběh vyvolal. Myslím, že tak by to mělo být, že každá kniha by v nás měla něco trvale zanechat.
Je to velice dobře čtivé. Když jsem začal číst, nemohla jsem se od knížky odtrhnout.
Tahle autobiografie mě mile překvapila. Je to moc zajímavé čtení.
Sice se mi moc nelíbí název knihy, ale když jsem se do ní začetl, moc mě to zaujalo. Rád čtu skutečné příbehy skutečných lidí.
Je to hodně zajímavé čtení.
Na této knížce se mi nejvíc líbilo, jak Jana řeší svoje dilema, zda podlehnout svým přirozeným sklonům nebo je překonat vůlí a žít jako normání člověk. Tohle dilema je zde velice detailně popisováno, ten vnitřní boj je opravdu velice dobře čtenářům přiblížen.
Zajímavé čtení,škoda jen že si zvyšujete odbyt knížky falešnými inzeráty v různých seznamkách,kde údajná bývalá učitelka Eva jednou z Prahy příště z Brna nabízí intimní vztah podmíněný přečteníma tedy objednáním této knihy....

Co tak sleduji diskuze o knihách, autorka si komentáře ke své knize píše nejspíš sama... Kniha za moc nestojí.

Přečteno jednou a vyhozeno...tuctový příběh neznámé holky, která chce být zajímavá... takových blbin by mohlo být napsáno, jen ne každý má sklony k exhibici a když už to nejde proslavit se jinak, něco dokázat,sepíše se rádoby senzační kniha... příště bych rád četl životní příběh Nanynky z Horní Dolní, která se složitě prokousávala dilematem, zda se...
Více
Tuctova kniha, snazici se ctenare ohromit extravagantnim temamtem.
Zobrazit další (35)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Z deníku lesbičky
Autor:
Němcová, Jana
Nakladatel:
Clever Toys
EAN:
9788090364301
ISBN:
80-903643-0-6
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 126 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2005 (1. vydání)