Jiří Kulhánek - Stroncium

Stroncium

Nakladatel: Klub Julese Vernea 2006
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Nová kniha Jiřího Kulhánka je pochmurný příběh z pochmurné budoucnosti, kdy na Zemi žije víc mrtvých než živých, kdy lží je víc než obvykle a kdy ledu je mnohem víc než whisky.
Osamělý hrdina versus mediokracie. Obrovské stroje. Technologické nestvůry. Radioaktivní spad. A ledu je opravdu hodně.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(29x)

Vaše hodnocení
Je pravda, že toto dílo je trochu složitější na pochopení, ale je v něm vše co tam být má (u JK). A že se knížka nedá číst v kuse ? Kdo to mohl napsat...já to četl už asi 6x a furt nemám dost. Prostě supr :)

Právě jsem dočetla. Miluju tenhle styl psaní a především svérázný smysl pro humor. Hra se slovíčky je dokonalá. Dostala mě věta: 'Přistál jsem s tím tak, že by i Dart Vader salutoval.' Fakt úžasné. Nepopírám, že jsem se v ději občas maličko ztratila, ale já umím hledat i v mapách, takže jsem nebloudila dlouho. A co se týče krve, kam se hrabe Kill Bill.

Pochopit dějové zvraty na prvních 100 stránkách bylo tvrdé (takhle to neflákal ani Herbert), ale když se všechno vyjasnilo, objevil jsem jednu z nejlepších knih svého života. Navíc mi Luxor tak trochu připomínal moji ložnici... Je to bomba! Jsem rád, že jsem sehnal snad jediný výtisk na Moravě... Jen Noční klub byl o néco lepší... 'Tak pane...
Více
Četl jsem vše co jsi napsal.Na Stroncium jsem čekal sakra dlouho a musím řict jo to je bomba!Dlouhá doba,ale jsem rád za to.Opět humor,zvraty(zvartky) a krev.A v novém kabátě!Necht se ti daří i v nové knize.Opět se těším jak budu běhat po netu a hledat aspon zmínku o tvé nové knize.Jen tak dál ad mám co číst.Tvůj čtenář ročník 1970.

Knihu nemůžu charakterizovat jinak, než že 'tohle je prostě Kulhánek'. Četl jsem i všechny předchozí knihy velkého mistra a tato mě určitě nezklamala. Neporovnávám ji s těmi předchozími - přijde mi svým chaotičtějším dějem dost odlišná, i když samozřejmě obsaženy snad všechny rysy Kulhánkovství.

Zakoupení knihy rozhodně nelituji, četla se mi...

Více
Prokousal jsem se až ke 120 straně,a pak už jsem v tom blábolu nemohl pokračovat.Ještě že mi ji v knize vyměnili za jinou
stroncium bylo sqelý jen přišly mi trochu chaotický ty náhlý změny děje postupný supermanství Longina pořádně sem nepochopila části těch vyšších dějů jestli chápete ale četlo se mi to rychle i když zas tam byly dlouhý kapitoly...
Jsem velice rád, že to neni na způsob předchozích děl. Tahle kniha pro mě nemá chybu. Je to prostě úchvatné. Jen tak dál.
Skvělé, skvělé, skvělé. Co dodat?

V začátku jsem trochu tápala, ale standardní Kulhánkovský hrdina,potoky krve,sexy ženy, slizký soupeři a hlavně 'Švábík' mě naprosto vtáhli do děje a kniha byla přečtená za den.. Hele tím 'Super' hrdinou si něco Kulhánek kompenzuje?? :o)))

Tahle kniha se Kulhánkovi na první pohled moc nepovedla. Teprve když jsem ji četl po druhé tak jsem pochopil pochopil jijsté spojitosti. Trošku mi vadilo Longinovo chování k Monice von Graff které mi připadalo trochu tvré a nemorální. Longinova nesmrtelnost byla někdy dost nepříjemná a kniha se tím stala např. oproti Divokým a Zlím o dost méně...
Více
Kulhánek se evidentně pokusil napsat něco jiného - a povedlo se. Do knihy vtěsnal hromadu svých strašáků ('lásku' k reklamám, k telenovelám, k autoritám, apod.) a navíc se tématicky silně přiblížil k tak závažným knihám jako třeba 1984. Takže ač opět samá krev, tak tentokrát hlubokomyslná krev (manipulace lidmi - loutkami monstrozních rozměrů),...
Více

Stroncium se mi líbilo. Nezapírám, mám rád Kulhánkův styl tvorby, a to i když jsem intelektuál :-D. Ale zdá se mi, ža autor už laťku, kterou nasadil Nočním klubem, přeskočit nedokáže... Každopádně jsem se bavil, pro Kulhánkovy příznivce povinnost.

Právě jsem po dvou dnech čtení na mobilu dočetl další dílo. čekal jsem další trhák jakým pro mně byl Noční klub, ze začátku jsem se zděsil, ale později jsem knize přišel na chuť a poslednich 140 stránek jsem doslova hltal... na to že to psal Kulhánek tak mi tam chyběli tuny much. ale jinak fakt dobrá knížka a těším se na další.
Dlouho jsem se na novou knihu těšil a musím říct že mne docela překvapila. Čekal jsem pokračování nebo alespoň navázání na cestu krve a ono nic ... Je sice pravda že na Noční klub a Vládce strachu nemá. Za přečtení ale určitě stojí, nemohl jsem se od ní odtrhnout.
je to přeně to co jsem od teto knihy očekával..spustu mrtvých nemrtvý nesmrtelný hlavní hrdina..pro mě to je typickej kulhánek..skončil jsem číst ve 4 ráno =o)
...ho opět s velikou chutí i nasazením...za večer 200 stran...dám s klidem čtyři hvězdy...:o)
tak spis ctyri a pul, sem teprva na dvousty padesaty strance, a je to Kulhanek se vsim vsudy, jen ty akce by mohlo byt vic ,ale treba se to jeste rozjede ...:-)
Když postavím vedle sebe geniální Vládce strachu a Noční klub...jako by to nebyla kniha od stejného autora...hlava plavoucí a regenerujcí se někde na Marsu to už bylo moc... nicméně čtivé, vtipné s pointou ... i když slabší....:)Těším se na další!!
Souhlasím s předchozími, co od tohoto díla očekávali víc. Začátek mě opravdu nechytl ale i když jsem se prokousala dál a dál chybělo mi v tom -jiskra- u Divocí a zlý jsem se válela i smíchy stejně tak Noční klub ale v tomhle mě nic tak nechytlo. Děj měl snad až příliš mnoho poddějů a ten konec!!!! To ani konec není - chtělo by to...
Více
Jiri Kulhanek je vynikajici autor , ale Stroncium mi pripada jako kopie nekolika del a filmu. Rekl bych, ze Stroncium saha ostatnim jeho dilum tak do pasu.
Na další knihu pana Kulhánka jsem se velice těšil, přečetl jsem všechny jeho knihy a byl jsem zvědavý, kolik krve na nmne bude šplíchat z jejích stránek tentokrát. Po přečtení pár desítek stránek jsem knihu se sklamáním odložil a ještě jednou se podíval, jestli jsem se nespletl a omylem nevzal s pultu nějakého jiného autora, bohužel ne. Poprvé se...
Více
Nemůžu si pomoc, ale Noční Klub byl o třídu výš. Stroncium není špatný, přečetl sem ho za včerejší noc,ale myslím si že Mistr dokáže psát o hodně líp.Asi to přečtu ještě jednou.
Je to docela zklamání.Vypadá to spíš jako autorova prvotina.
Už příliš absudrdní,chaotické,nedějové...Nejhorší Kulhánkova kniha. Bohužel. Předchozí jeho dílka jsem hltal přes noc, ale tímhle se téměř nešlo prokousat.
Je to docela zklamání.......
prijde mi, ze je to spis parodie Kulhanka na Kulhanka
Na knihu jsem se těšil více než rok, jsem asi na 130str. a je to hroznej blábol, zlatej Noční Klub!!!!! a ostatní Kulhánkovy knihy.
Knihy Jiřího Kulhánka jsem si zamiloval, četl jsem je všechny několikrát. Knihu Stroncium, ale snad ani p.Kulhánek nenapsal, je to jedna hrůza. Téma sice dobré,ale autor ho úplně zahodil. Děj nemá spád, je to všechno takové líné, postrádá to vtip a spád a překvapení. Chybí nápaditost. Od jiných Kulhánkových knih se neodtrhnete, dokud je nepřečtete,...
Více
Zobrazit další (26)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Stroncium - bestseller během týdne

(...) Strhující akční děj, vtipy často překračující obecné hranice vkusu, drsný hrdina a úsporný styl psaní, který čtenáře okamžitě vtáhne do děje. (...) Ne nadarmo před několika lety tohoto představitele tvrdé školy sci-finazval magazín Práva apoštolem krvavého sci-fi. Akčním románem Stroncium svou pověst jenom potvrdil.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Stroncium
Autor:
Kulhánek, Jiří
Nakladatel:
Klub Julese Vernea
EAN:
9788085892857
ISBN:
80-85892-85-5
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 470 stran, česky
Rozměry:
11 × 18 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)