Bill Bryson - Stručná ...

Stručná historie téměř všeho

Nakladatel: Pragma 2005
Stručná historie téměř všeho

Stručná historie téměř všeho

404 Kč
Rozebráno
404 Kč
pohlídat
Rozebráno
358 Kč
pohlídat

Anotace

Bill Bryson je jedním z nejoblíbenějších a nejprodávanějších spisovatelů na světě. Ve Stručné historii téměř všeho se vydává na vrcholnou cestu – k nejzajímavějším a nejdůležitějším otázkám, na něž věda hledá odpovědi. Je to úžasná cesta, celoživotní intelektuální odysea, protože tento nenasytně zvědavý spisovatel se pokouší pochopit všechno, co se událo od velkého třesku po zrození civilizace.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Geniální a navíc skvěle napsáno. Radost číst! Nevím jestli jsem se z nějaké jiné knihy dozvěděl kdy víc o světě ve kterém žijeme. A nejen o tom. Tsunami často šokujících informací o kterých jsem neměl ani páru. Vřele doporučuji!
Ukláním se před autorem, který dokázal shromáždit tak obrovskou sumu informací a přetlumočil je do jazyka, kterému dokáže rozumět snad kdokoliv - navíc s nadhledem a humorem. Knížka mě pobavila, donutila si spoustu informací dohledat, přemýšlet o věcech, o kterých jsem možná něco tušila nebo si na ně matně vzpomínala z dob pravidelné školní...
Více
doporučuji každému kdo vidí dále než na špičku svého nosu.....vzhledem k šíři záběru je překlad v pohodě.
skvělá kniha a v dnešní době skutečně fantastický překladatelský počin. Skládám poklonu oběma - autorovi i paní Janě Novotné, která knihu přeložila.
Kniha je to opravdu dobrá, ale překlad rozhodně skvělý není, obsahuje poměrně dost chyb, tedy pokud to chybně nenapsal už autor.
..a dost mate doposud neznalé čtenáře. Na chyby již bylo upozorněno. Již na straně 34 se tvrdí, že Pluto bylo objeveno v roce 1970 (správně 1930). Záměna Země/země, Galaxie/sluneční soustava jsou běžné. Navíc ten neustálý podiv nad vším. 'Vzdálenosti ve sluneční soustavě jsou ... tak velké... (že)... i kdybyste přilepili ke svým učebnicím spoustu...
Více
Ebook je dost odfláknutý. Ale informace a původní záměr autora je výborný. Ke konci mě to přestalo bavit, biologické naučné knihy mě tak nebaví jako ty matematické, fyzikální apod. Ale autor dostal do knížky neskutečný rozsah věcí. Hodně zajímavé, doporučuji.
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Stručná historie téměř všeho
Autor:
Bryson, Bill
Nakladatel:
Pragma
EAN:
9788072051816
ISBN:
80-7205-181-4
Doporučená prodejní cena:
398 Kč
Originál:
A Short History of Nearly Everything
Překlad:
Novotná, Jana
Popis:
1× kniha, vázaná, 508 stran, česky
Rozměry:
15,8 × 23,8 cm
Rok vydání:
2005 (1. vydání)