John Gray - Kacířství

Kacířství: Eseje proti pokroku a jiným iluzím

Nakladatelé: Argo, Dokořán 2006
Rozebráno
245 Kč
pohlídat

Anotace

Anglický filozof a politolog John Gray pokračuje ve vytříbeném, přitom však velmi břitkém, až nelítostném odhalování klamné iluze lidstva, která se nazývá víra v pokrok. Eseje původně vznikaly pro londýnský týdeník New Statesman, lze je tedy považovat i za svého druhu komentáře ke světovému dění na prahu 21. století. Gray, u nás známý zejména...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Výborné dílo, které ukazuje zcela trefně, v jakých falších a iluzích dnešní převážně konzumní společnost žije. Poněkud jsem nepochopil absurdní hodnocení Hršpachyldy, který hledal význam slova kacíř a nebyl schopen si evidentně přečíst anotaci knihy a její obsahovou složku. Knihu vřele doporučuji všem otevřeně smýšlejícím čtenářům se zájmem o politickou filosofii.
Kacířství je práce, kterou John Gray mistrovským způsobem boří hranice běžného vnímání světa a jeho chodu. Boří iluze a falešné domněnky, které má valná většina lidí zažité jako jasné pravdy a jimiž je řízena jejich optika náhledu na život a dění ve společnosti a světě. Vřele doporučuji každému, kdo chce procitnout z umělého světa.
taky se pripojim - gray mi prijde v soucasne dobe asi nejvic inspirujici a nejaktualnejsi filozof - slamnene psy mam jeste o trochu radsi ale kacirstvi je taky super :)
Kdo koupil, neprohloupil: co věta, to perla. Jsem rád, že někdo tak brilantně zformuloval, co člověk jen tak neurčitě a temně tuší. Ovšem pane Grayi, dávejte na sebe pozor, neboť obecný lid nemá rád, když mu někdo sahá na iluze. Se zlou se potážete, to je jisté.
Vůbec mi to nepomohlo hledám význam slova kacíř a nikde to nemůžu najít.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Kacířství
Autor:
Gray, John
Nakladatel:
Argo, Dokořán
Edice:
Aliter
EAN:
9788073630607
ISBN:
80-7203-779-X
Doporučená prodejní cena:
288 Kč
Originál:
Against Progress and Other
Překlad:
Turner, Milena
Popis:
1× kniha, vázaná, 224 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)